Αόρατος Κόσμος Ν. Ιωνίας- Ηράκλειου Αττικής: Ειρήνη ναι, αλλά με δικαιοσύνη….

Ειρήνη ναι, αλλά με δικαιοσύνη…. Η είδηση της εκεχειρίας, μετά από έντεκα ημέρες βομβαρδισμών από το κράτος του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, δεν μπορεί παρά να σκορπά ικανοποίηση και χαρά. Η πολυπόθητη ειρήνη, πρόβαλε έστω και δειλά (ελπίζουμε όχι προσωρινά) στον ουρανό της παλαιστινιακής γης, δημιουργώντας μια νέα ελπίδα, μια νέα δυνατότητα για τους ανθρώπους -παλαιστίνιους και ισραηλινούς-, που παλεύουν για οριστική και δίκαιη λύση.
Η ειρήνη, όμως, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, καθώς δεν έχει υπάρξει δικαιοσύνη. Το μαρτυρά το παρελθόν. Το μαρτυρούν, δυστυχώς, οι εκατοντάδες νεκροί, οι χιλιάδες τραυματίες, τα γκρεμισμένα σπίτια, τα βλέμματα των μικρών παιδιών, ο διωγμός των παλαιστινίων από τα σπίτια και τη γη τους, οι απαγορεύσεις, το περιορισμένο ρεύμα, ο συνεχιζόμενος εποικισμός, ο αποκλεισμός της στενής λωρίδας της Γάζας.
Και θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να απαιτείς από τον διωκόμενο, από τον αποκλεισμένο να σιωπά και να σκύβει το κεφάλι στον κατακτητή. Καμιά ειρήνη δεν μπορεί να είναι σταθερή και βιώσιμη, όσο τα παιδιά δεν θα μπορούν αμέριμνα να παίζουν και να χαμογελούν στους δρόμους της πατρίδας τους.
Εμείς, η κίνηση «Αόρατος κόσμος» Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου Αττικής, θα συνεχίσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να σηκώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης, να συνδράμουμε την ειρήνη, τη συνύπαρξη και να μιλάμε πάντα για το δίκιο του παλαιστινιακού λαού. Με τις σφεντόνες.
Αόρατος Κόσμος Ν. Ιωνίας- Ηράκλειου Αττικής
Ο «Αόρατος κόσμος» είναι ένα δίκτυο ενεργών και αλληλέγγυων πολιτών Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Aττικής, που στόχο έχουν να δώσουν ορατότητα και να βγάλουν στο φως, όλους εκείνους τους «αόρατους» συνανθρώπους μας που δεν έχουν φωνή και δικαιώματα, που βρίσκονται στο περιθώριο και υφίστανται τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις ολέθριες επιπτώσεις των ασκούμενων ακραίων, συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, του ίδιου του καπιταλισμού. ΔΙΠΛΑ και ΜΑΖΙ με τους «αόρατους» συνανθρώπους μας, δίνουμε τη μάχη για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο, έναν κόσμο συμπερίληψης, που να μας βλέπει και να μας χωρά ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ. 
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU