Νέα Ιωνία: Ευρύ προβάδισμα Μανούρη 17,68 μονάδων ενόψει του 2ου γύρου

Μία… ενισχυμένη επανάληψη, περίπου του 1ου γύρου των εκλογών του 2019 ανάμεσα στους δύο πρώτους, είχαμε στις εκλογές στην Νέα Ιωνία, με τη διαφορά ωστόσο ανάμεσα στον Παναγιώτη Μανούρη και τη Δέσποινα Θωμαΐδου να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και να φτάνει πλέον τις 17,68 μονάδες.

Ο Παναγιώτης Μανούρης πήρε ευρύ προβάδισμα και στο 100% των τμημάτων λαμβάνει ένα ποσοστό 38,04 %, ενώ η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου ένα ποσοστό 20,36 % (το 2019 ο Παναγιώτης Μανούρης είχε λάβει 35,65% και η Δέσποινα Θωμαΐδου 21,30%, δηλαδή μια διαφορά 14,35 μονάδων).

Εξαιρετική ήταν η πρώτη παρουσία του Βασίλη Χριστοδούλου ως υποψήφιος δήμαρχος, που παίρνει 15,96 %, ένα ποσοστό που χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή επίδοση.

Επίσης ενδυναμώθηκε και η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Πέτρο Αλέπη παίρνοντας 13,89 %, (είχε πάρει 11,23% το 2019) αν και κάποιοι εκτιμούσαν ότι θα πήγαινε και πιο ψηλά.

Η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με τον Χρήστο Κανλή υποχώρησε αρκετά (το 2019 είχε πάρει 20,67%) και λαμβάνει 9,38 %, που μάλλον ήταν αναμενόμενο όχι λόγω του επικεφαλής, ο οποίος είναι αξιολογότατος, αλλά λόγω της γενικότερης συγκυρίας για την παράταξη που διοικούσε το Δήμο μέχρι το 2019.

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μένει η Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσό λαμβάνοντας ποσοστό 2,37 %, ενώ το 2019 είχε λάβει 2,43%.

Συμμετοχή: 47,05%

 

Και τώρα τι;

Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Παναγιώτης Μανούρης και η Δέσποινα Θωμαΐδου. Ο πρώτος γνωρίζει πλέον αρκετά καλά τις παγίδες και τις παραλείψεις του 2019, όπου το προβάδισμα που είχε τότε ανατράπηκε και αναμένεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να μην επαναληφθούν.

Το προβάδισμα είναι πολύ μεγάλο και η νυν Δήμαρχος θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για μία ακόμη φορά, εάν θέλει να επικρατήσει. Οι αριθμοί πολλές φορές είναι χαρακτηριστικοί, π.χ. η πρώτη παράταξη έχει μεγαλύτερο ποσοστό, από το ποσοστό της δεύτερης και της τρίτης παράταξης μαζί.

UPDATE με δηλώσεις

 

Δήλωση Δέσποινας Θωμαϊδου

Ευχαριστούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για τη στήριξη στην παράταξή μας “Δύναμη Προοπτικής” στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Ο αγώνας συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Με δύναμη και ακλόνητη πίστη για την τελική νίκη. Ο τόπος μας έχει ανάγκη ανθρώπων με ήθος και εντιμότητα στη διαχείριση του δημοσίου βίου.

 

Δήλωση Παναγιώτη Μανούρη

Στις χτεσινές εκλογές οι συμπολίτες μου, μου έδειξαν αγάπη και εμπιστοσύνη. Καλώ όλους τους Δημοκράτες σε συμπόρευση. Την επόμενη Κυριακή η πόλη μας ξεκινάει. Έχουμε πολλή δουλειά και θα τα καταφέρουμε. Πρώτα όμως πρέπει όλες και όλοι να βρεθούμε, ξανά στην κάλπη για την μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα τους. Εμείς από αύριο και έως την Κυριακή, με συναίνεση και με βάση το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα θα δώσουμε έναν αγώνα για την καλύτερη Νέα Ιωνία που οραματιζόμαστε.

 

Δήλωση Βασίλη Χριστοδούλου

«Θέλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες Ιωνιωτισσες και τους χιλιάδες  Ιωνιώτες που στήριξαν  με την ψήφο τούς  την παράταξή μας “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”! Δώσαμε περήφανα τη μάχη μας! Με μόνα όπλα τον αγώνα μας, το πρόγραμμα μας και την αγάπη μας για τη Νέα Ιωνία! Έτσι θα συνεχίσουμε! Είναι η δέσμευση μας απέναντι σε όλους εσάς που τολμήσατε την αλλαγή!».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU