Ηράκλειο Αττικής: Στο… τσάκ δεύτερος γύρος με τον Μπάμπαλο να έχει προβάδισμα 10,88 μονάδων

Και τώρα οι… δύο τους θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ηράκλειο Αττικής. Ο Νίκος Μπάμπαλος, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων δεν κερδίζει την εκλογή του από τον πρώτο γύρο (χρειαζόταν 43%) για 1,21 % και με ποσοστό 41,79 % θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Γιώργο Παπαδημητρίου που πήρε 30,91 %.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κέλλυ Παπαϊωάννου και η Λαϊκή Συσπείρωση, με ποσοστό 10,36 % και με μία σαφή και μεγάλη άνοδο (το 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση είχε 6,02%) κάτι που πολλοί περίμεναν, καθώς ήταν μία ιδιαίτερα δυναμική υποψηφιότητα.

Ο Κυριάκος Κουτρούλης δεν έκανε την υπέρβαση και παίρνει ποσοστό 9,07%, δηλαδή ακριβώς το ίδιο (!) με το 2019. Μία από τις εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας ήταν ο Νίκος Μπαρμπούνης, καθώς αρκετοί υποστήριζαν ότι δύσκολα θα εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο αυτό θα συμβεί, αφού παίρνει ποσοστό 5,95 %.

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μένει η Κόκκινη Ρωγμή με επικεφαλής τον Γιώργο Ράγκο, λαμβάνοντας ποσοστό 1,92 %, σημειώνοντας πάντως άνοδο, αφού το 2019 είχε λάβει 1,54%.

Συμμετοχή: 53,52%.

 

Η μάχη του 2ου γύρου

Αν χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού ο Νίκος Μπάμπαλος έχασε το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, θα τα δώσει όλα να κερδίσει στην παράταση, έχοντας έναν παίκτη παραπάνω, τη… διαφορά δηλαδή των 10,88 μονάδων.

Ο Νίκος Μπάμπαλος είχε μικρές απώλειες σε σχέση με το ποσοστό που είχε πάρει το 2019 (είχε πάρει 44,77%), ενώ ο Γιώργος Παπαδημητρίου φαίνεται ότι «συνένωσε» με επιτυχία τις δυνάμεις της δικής του παράταξης το 2019 (είχε λάβει 16,78%), με τις δυνάμεις της τότε παράταξης Βλασσόπουλου (είχε λάβει 13,81%), που τώρα συμμετείχαν στην παράταξη Παπαδημητρίου.

Η διαφορά αυτών των 10,88 μονάδων είναι σημαντική και μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα.

 

UPDATE με δηλώσεις

 

Δήλωση Νίκου Μπάμπαλου

«Ευχαριστώ τους συνδημότες μας για την έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου και στην παράταξη μας «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη». Σήμερα έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα.

Την Κυριακή ζητώ από όλες και όλους να κάνουμε και το δεύτερο βήμα. Ψηφίζοντας «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» να διασφαλίσουμε ότι ο δήμος μας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά με ποιότητα και σιγουριά».

 

Δήλωση Γιώργου Παπαδημητρίου

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ιστορική αλλαγή στο Δήμο μας έγινε. Η πλειοψηφία πολιτών είναι απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή. Απευθυνόμαστε στην κάθε Ηρακλειώτισσα και τον κάθε Ηρακλειώτη που θέλει μια νέα αρχή για το Δήμο μας.
Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο σε όλη την Αττική. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ένα Δήμο πιο κοντά στο πολίτη, με περισσότερη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές σε κάθε γειτονιά. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας για ένα σύγχρονο, δυναμικό και εξωστρεφή Δήμο. Η ώρα είναι Τώρα.
Δήλωση Νίκου Μπαρμπούνη

Χθες, Κυριακή 8 Οκτωβρίου το «Ηράκλειο Αλλιώς» απέκτησε και επίσημα φωνή!

Χάρη στην ψήφο σας και στην υποστήριξή σας όλο αυτό τον καιρό, το «Ηράκλειο Αλλιώς» ήρθε για να εκπροσωπήσει όλους εσάς που μας πιστέψατε, όλους εσάς που συμπορευτήκατε μαζί μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να έχουμε εμπεριστατωμένο λόγο με προτάσεις και θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

-Το «Ηράκλειο Αλλιώς» έδωσε έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα.

-Το «Ηράκλειο Αλλιώς» μίλησε με πρόγραμμα και σχέδιο.

-Το «Ηράκλειο Αλλιώς» είναι υπερήφανο, γιατί στηρίχτηκε στις δικές τους δυνάμεις, στους ανθρώπους του, που με ήθος διεκδίκησαν την ψήφος σας.

-Το «Ηράκλειο Αλλιώς» συνομίλησε με όλους εσάς και μοιράστηκε προβληματισμούς αλλά και λύσεις.

-Το «Ηράκλειο Αλλιώς» ήρθε για να μείνει γιατί το «Ηράκλειο Αλλιώς» είμαστε όλοι μαζί.

«Θέλω, να ευχαριστήσω και δημόσια τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της αυτοδιοικητικής μας «οικογένειας», που με εμπιστεύτηκαν, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, που δεν έχασαν το χαμόγελο, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά τους ούτε μια στιγμή. Είμαστε μια ομάδα ενωμένη, δυνατή, με ομοψυχία, με αγάπη για τον τόπο μας, με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο κι έτσι θα συνεχίσουμε και σήμερα και αύριο. Είμαι υπερήφανος για καθεμία και κάθε έναν, γιατί οι κοινές μας αρχές δεν τέθηκαν ποτέ υπό διαπραγμάτευση. Είμαι υπερήφανος για όλους μας, γιατί με τη στάση μας δείξαμε τι θα πει ευγενής άμιλλα, τι θα πει πολιτικός πολιτισμός. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους συνδημότες μας, που μας τιμήσατε με την ψήφο σας. Δεσμευόμαστε, ότι θα ανταποδώσουμε την τιμή που μας κάνατε υπηρετώντας το συμφέρον της πόλης μας από τη θέση που εσείς μας δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ζωής όλων μας στο κοινό μας σπίτι, στο Ηράκλειο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU