Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Νέας Ιωνίας – UPDATE

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και μέλος του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων, αναφέρει πως «αποχαιρετούμε με ανείπωτη θλίψη τον πρόεδρό μας και συναγωνιστή Νίκο Αθανασίου που έφυγε πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή».

Όπως σημειώνεται «το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου μας αποχαιρετούμε με ανείπωτη θλίψη τον πρόεδρό μας και συναγωνιστή Νίκο Αθανασίου που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 10 Γενάρη.

 

Μαζί μας τον αποχαιρετά ολόκληρη η Ν. Ιωνία, ο λαός της περιοχής, που στο πρόσωπό του αναγνωρίζει την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα του συνδικαλιστή που έχει τάξει τη ζωή του στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων.

 

Ο συναγωνιστής Νίκος υπήρξε ακούραστος αγωνιστής, πρωτοπόρος που δεν λογάριαζε ανηφόρες και δυσκολίες. Ολοκληρωτικά δοσμένος στον αγώνα, ήταν πάντα δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη.

 

Οργανωτής του συνταξιουχικού κινήματος δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού. Η δράση και η μαζικοποίηση του σωματείου μας έχει την υπογραφή του.

 

Ποιος δεν τον θυμάται στις παναττικές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων με την ντουντούκα να μιλά και να φωνάζει συνθήματα;

 

Ποιος δεν τον θυμάται για τα προβλήματα υγείας του λαού, να συμπαραστέκεται μαζί με όλο το σωματείο συνταξιούχων στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγ. Όλγα για καλύτερες παροχές υγείας στο λαό;

 

Ποιος δεν τον θυμάται στις μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας;

 

Ποιος δεν τον θυμάται στις συγκεντρώσεις των μαζικών φορέων της Ν. Ιωνίας κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας;

 

Ποιος δεν τον θυμάται στη διεκδίκηση για να δοθεί στο λαό ο χώρος των πρώην ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη και να μη γίνει σκουπιδότοπος;

 

Αυτός ήταν ο συναγωνιστής Νίκος. Αταλάντευτος, πρωτοπόρος και αδιαχώριστος από τη δράση του, που τον χαρακτήριζε.

 

Συναγωνιστή Νίκο σε αποχαιρετάμε αλλά το χαμόγελο και η αισιοδοξία σου θα μας συντροφεύει στους καθημερινούς αγώνες. Το παράδειγμά σου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκες. Μπροστά στους «σκληρούς χειμώνες» που μας επιφυλάσσει το σύστημα της εκμετάλλευσης, η ζωή σου δείχνει το δρόμο για την Άνοιξη και την Ελπίδα.

 

Καλό σου ταξίδι συναγωνιστή Νίκο.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Ανακοίνωση ΚΚΕ

“Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αθήνας και οι Κομματικές Οργανώσεις της Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ ανακοινώνουν με μεγάλη θλίψη ότι ο σύντροφος Νίκος Αθανασίου έφυγε αιφνίδια από τη ζωή. Ο σύντροφος Νίκος ήταν μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ και πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ν. Ιωνίας.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα για την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητά του, για την υπεράσπιση της πολιτικής του ΚΚΕ και την πάλη του για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

 

Δείτε παρακάτω βίντεο από το κανάλι του zonews.gr, όπου ο Νίκος Αθανασίου ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για να μην κλείσει τότε ο ΕΟΠΠΥ:

UPDATE – Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αθήνας και η ΚΟΒ Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ ενημερώνουν πως η πολιτική κηδεία του συντρόφου Νίκου Αθανασίου θα γίνει τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 3 μ.μ. στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο σύντροφος Νίκος γεννήθηκε το 1952 και από πολύ μικρός βγήκε στο μεροκάματο. Δούλεψε ως εργάτης σε πολλά εργοστάσια της περιοχής της Ν. Ιωνίας όπου ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Χαρακτηριστική ήταν η πρωτοπόρα αγωνιστική του στάση στη μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο «Ανατόλια» τη δεκαετία του 1970. Αργότερα δούλεψε για πολλά χρόνια ως οικοδόμος, πάντα μπροστά στους εργατικούς αγώνες και πολύ καλός στην τέχνη του γι’ αυτό όλοι τον φώναζαν με το παρατσούκλι «μαρμαράς».

Από την 1η μέρα της συνταξιοδότησής του το 2010 μπήκε δυναμικά στο συνταξιουχικό κίνημα και στην πορεία ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και πέριξ, θέση που κατείχε μέχρι και τον θάνατό του. Χάρη και στην προσωπική του μαχητικότητα, αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα το σωματείο συνταξιούχων μαζικοποιήθηκε και ανέπτυξε πλούσια και πολύμορφη αγωνιστική δράση για όλα τα φλέγοντα προβλήματα των συνταξιούχων, της εργατικής τάξης, του λαού.

Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1998 και στην πορεία ανέλαβε για αρκετά χρόνια στελεχικές θέσεις στο γραφείο της ΚΟΒ Καλογρέζας – Αλσούπολης, ΚΟΒ στην οποία ήταν πρωτοπόρο μέλος μέχρι το θάνατό του.

Άνθρωπος βαθιά λαϊκός που τα προβλήματα του κάθε εργάτη, του κάθε συνταξιούχου ήταν και δικά του προβλήματα. Πάντα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, χωρίς να κάνει πίσω, χωρίς να λογαριάζει θυσίες, ένας πραγματικός κομμουνιστής. Γι’ αυτό και ανέπτυξε δεσμούς με χιλιάδες ανθρώπους στην Αλσούπολη, την Καλογρέζα, σε όλη τη Ν. Ιωνία και τις γύρω περιοχές. Γι’ αυτό και αναγνωριζόταν πλατιά, από όλο το λαό της περιοχής, ακόμα και από αντιπάλους ως ο κομμουνιστής, ο αγωνιστής.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θα είναι πάντα παρών στους αγώνες του ΚΚΕ, στους αγώνες της εργατικής τάξης για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Θα αποτελεί πάντα για όλους τους κομμουνιστές και αγωνιστές ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, μαχητικότητας, αταλάντευτης στάσης και αισιοδοξίας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ν. Ιωνία, 12/1/2023

———————————-

Tο παράρτημα της ένωσης συνταξιούχων ΟΑΕΕ   της Ν.Ιωνίας  αποχαιρετά με μεγάλη  θλίψη τον συναγωνιστή μας, πρόεδρο των συνταξιούχων της Ν.Ιωνίας, Νίκο Αθανασίου, που έφυγε  άδικα από την ζωή την Τετάρτη 10 Γενάρη.

Ο συναγωνιστής μας Νίκος Αθανασίου ήταν ένας λεβέντης λαϊκός αγωνιστής πρωτοπόρος στους αγώνες  του συνταξιουχικού κινήματος, αλλά και στους αγώνες του Ιωνιότικου λαού.

Συναγωνιστή μας Νίκο θα μας λείψει  η παρουσία και η φωνή σου στους αγώνες μας που έρχονται, υπόσχεση μας να τους δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο εμείς που μείναμε πίσω.

Σε αποχαιρετάμε με σεβασμό και περίσσια θλίψη.

Καλό σου ταξίδι συναγωνιστή Νίκο.

Το παράρτημα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ της Ν.Ιωνίας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

———————————————————————

UPDATE Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» αποχαιρετά τον Νίκο Αθανασίου, Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας και Πέριξ και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η απώλεια του προκαλεί μεγάλη θλίψη εκτός από τους δικούς του ανθρώπους και σε όλους εμάς τους εργαζομένους, τους συμπολίτες τους, τους συναγωνιστές του που τον γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε στους δρόμους του αγώνα για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Η μαχητικότητα του, η προσφορά του στους αγώνες που έδωσε και τίμησε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων με την πρωτοπόρα δράση του μέσα από το σωματείο  ας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU