Προβλήματα θέρμανσης στο 6ο Γυμνάσιο/4ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, στην Αλσούπολη – Καταγγελία για επικίνδυνα καλοριφέρ

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, που βρίσκονται στην οδό Μεσσηνίας 27, στην Αλσούπολη, εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης.

 

Μάλιστα με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας καταγγέλλει ότι «έσκασαν» 3 ακόμη καλοριφέρ – είχε προηγηθεί καταγγελία για ένα καλοριφέρ πριν μερικές εβδομάδες.

 

Σε ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη τονίζεται πως «Λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης του 6ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου και εξ’ αιτίας των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα την Τετάρτη 10/1/2024 και την Πέμπτη 11/1/2024 θα πραγματοποιηθούν μέσω webex. Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα».

 

Η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι «στο 6ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, που λίγες μέρες πριν είχε σκάσει ένα καλοριφέρ, τώρα έσκασαν κι άλλα 3! Μάλιστα, η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που τα παιδιά για 2 μέρες δε θα πάνε καν στο σχολείο. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των σχολείων από το υπουργείο και τον Δήμο. Αρκεί να δει κανείς πως στον προϋπολογισμό του Δήμου προβλέπεται μόλις το …1,34% για τα σχολεία, με διαρκώς μειούμενο το απόλυτο ποσό.

Η κατάσταση είναι έκτακτη! Απαιτούμε:

  • Να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά στο 6ο Γυμνάσιο.
  • Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία του Δήμου.
  • Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα ζητήσει να γίνει δημοτικό συμβούλιο τις αμέσως επόμενες μέρες γι’ αυτό το θέμα».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU