Χρήστος Κανλής: Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων και Δημοτική αρχή N.Ιωνίας

Την Τρίτη 28/9 στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. αντιδήμαρχος οικονομικών, παρουσίασε τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού των Μέσων Ατομικής Προστασίας για το έτος 2021, με χαρακτηριστική καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών.

 

Ο διαγωνισμός ξεκινά Οκτώβριο του 2021 ενώ θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τον   Ιανουάριο ή τον  Φεβρουάριο. Είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέσα στο έτος 2021 και να μοιραστούν τα Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους. Η διοίκηση Θωμαίδου-Χατζησαββίδη είχε δεσμευτεί, σε Δημοτικό Συμβούλιο το 2020, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους δημοτικούς συμβούλους και στο προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων πως ο διαγωνισμός των Μ.Α.Π. θα είναι απόλυτη προτεραιότητα το έτος 2021.

 

Ο κ. αντιδήμαρχος, στην συνεδρίαση της Ο.Ε. την Τρίτη 28/9, διευκρίνισε πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να βάλει σε προτεραιότητα άλλους διαγωνισμούς και αναθέσεις πέραν του διαγωνισμού των Μ.Α.Π., όπως είχε δεσμευτεί σε εργαζόμενους και αιρετούς.

 

Επικαλέστηκε τις προτάσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα “”Αντώνης Τρίτσης”” αποσιωπόντας το γεγονός πως οι απαιτούμενες  μελέτες έρχονται έτοιμες από μελετητικά γραφεία και εταιρείες.

Ένα από αυτά που δεν μας είπε είναι ότι η διοίκηση του, προτίμησε να βάλει σε προτεραιότητα αναθέσεις για την συντήρηση της δημοτικής κατασκήνωσης, σε υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ενώ αυτό μπορούσε να γίνει σε δεύτερο χρόνο αφού η κ. Δήμαρχος επέλεξε να μην λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις για ακόμα μία χρονιά.

Κάτι άλλο που δεν ανέφερε είναι ότι έχω ζητήσει προσωπικά, σαν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης τον ηλεκτρονικό φάκελο που κατατέθηκε στο Πρόγραμμα “”Αντώνης Τρίτσης””, από τις 5 Ιουλίου. Η απάντηση ήταν προσβλητική για τη δημοκρατικές διαδικασίες καθώς ύστερα από έντονη πίεση και μετά από δύο μήνες υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι δεν θα δοθεί ο φάκελος στην παράταξη μας. Εύχομαι και ελπίζω να είναι θετική η απάντηση στο αίτημα χρηματοδότησης αλλά αναρωτιέμαι, όλα εν κρυπτώ; Γιατί; Υπάρχει κάποια οικονομική παράμετρος που δεν πρέπει να μάθει η αντιπολίτευση και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να κρύβεται;

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το video της τοποθέτησης μου στην Οικονομική Επιτροπή από το YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=uQFoQfn6XkA

Το αίτημα χρηματοδότησης του ηλεκτρονικού φακέλου από τις 5 Ιουλίου

https://drive.google.com/file/d/164IrPOTAPs_MBQvDpO2QNWUKZopbmCs4/view?usp=sharing

 

Χρήστος Κανλής     

επικεφαλής δημοτικής ομάδας   “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU