Περιφέρεια Αττικής : Καταγγέλλουν ρουσφέτι αντιπεριφερειάρχη για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Πίνακας Περιεχομένων

Περιφέρεια Αττικής – Σε ευθεία καταγγελία εναντίον αντιπεριφερειάρχη ότι έκανε παρέμβαση να μην προχωρήσει η σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο οι Επόπτες έκριναν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής .

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων “Είναι χαρακτηριστική η συστηματική παρέμβαση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα πχ στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κ.Τ. Με τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση της υπηρεσίας «παραγγέλνουν» να «παγώσουν» έγγραφα που συντάσσουν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας και να μην πάρουν υπογραφή, για να εξυπηρετήσουν γνωστούς τους κλπ.

Έτσι δόθηκε «εντολή» να μην προχωρήσει η σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο οι Επόπτες έκριναν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία (!), καθώς και άλλες υποθέσεις που καταμαρτυρούν συνάδελφοι. 

Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Υγεία που το διαφημίζουν με κάθε μέσο!!! Να μας απαντήσουν με ποιο επιστημονικό κριτήριο παρεμβαίνουν και κρίνουν ποιος πρέπει να έχει κυρώσεις που παραβιάζει την υγειονομική νομοθεσία; Κατά τα άλλα, επιδίδονται σε προπαγανδιστικού χαρακτήρα ενέργειες, συνεχίζοντας να συμμετέχουν σε υγειονομικούς ελέγχους με κάμερες και φωτογράφους, όπως τελευταία έγινε σε σχολεία, αντί να τα ενισχύσουν με μέτρα για την υγεία των παιδιών μας.

Ταυτόχρονα ασκούν έναν αντιπαραγωγικό, ασφυκτικό έλεγχο των συναδέλφων Eποπτών, ο οποίος δεν σχετίζεται με την ορθή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά γεννά υποψίες για την παραπέρα εξυπηρέτηση συμφερόντων. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαξιώνουν το επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας, υποτιμούν την υπηρεσιακή ακεραιότητα των υπαλλήλων και χειρίζονται τις υπηρεσίες σαν οφίτσια για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, για ψηφοθηρία κλπ.”

Περιφέρεια Αττικής – Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής :

«Ολοένα και περισσότερο «έρχονται στο φως» περιπτώσεις παρεμβάσεων στις υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αττικής από την Περιφερειακή Αρχή, από τα Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών, συμβούλων και λοιπών.

Παρεμβάσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που στόχο έχουν να ρίξουν στα «μαλακά» επιχειρηματίες, κόντρα στην επιστημονική κρίση των υπαλλήλων, «θεσμοθέτηση» παράτυπων διαδικασιών που επιβάλουν στους πολίτες να περνούν από τα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών, προκειμένου να παραλάβουν τις διοικητικές πράξεις, που τους αφορούν.

Είναι χαρακτηριστική η συστηματική παρέμβαση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα (σ.σ.  Περιφέρεια Αττικής ) πχ στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κ.Τ. Με τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση της υπηρεσίας «παραγγέλνουν» να «παγώσουν» έγγραφα που συντάσσουν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας και να μην πάρουν υπογραφή, για να εξυπηρετήσουν γνωστούς τους κλπ.

Έτσι δόθηκε «εντολή» να μην προχωρήσει η σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο οι Επόπτες έκριναν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία (!), καθώς και άλλες υποθέσεις που καταμαρτυρούν συνάδελφοι.

Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Υγεία που το διαφημίζουν με κάθε μέσο!!!

Να μας απαντήσουν με ποιο επιστημονικό κριτήριο παρεμβαίνουν και κρίνουν ποιος πρέπει να έχει κυρώσεις που παραβιάζει την υγειονομική νομοθεσία;

Κατά τα άλλα, επιδίδονται σε προπαγανδιστικού χαρακτήρα ενέργειες, συνεχίζοντας να συμμετέχουν σε υγειονομικούς ελέγχους με κάμερες και φωτογράφους, όπως τελευταία έγινε σε σχολεία, αντί να τα ενισχύσουν με μέτρα για την υγεία των παιδιών μας. Ταυτόχρονα ασκούν έναν αντιπαραγωγικό, ασφυκτικό έλεγχο των συναδέλφων Eποπτών, ο οποίος δεν σχετίζεται με την ορθή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά γεννά υποψίες για την παραπέρα εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαξιώνουν το επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας, υποτιμούν την υπηρεσιακή ακεραιότητα των υπαλλήλων και χειρίζονται τις υπηρεσίες σαν οφίτσια για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, για ψηφοθηρία κλπ.

Και βέβαια ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ας βγάλει ο κάθε συνάδελφος τα συμπεράσματα του, ότι ενώ η Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής κατέστειλε πριν ένα χρόνο με λύσσα την κινητοποίηση των Εποπτών στα δικαστήρια, που διεκδικούσαν τα αυτονόητα για να κάνουν ολοκληρωμένα τη δουλειά τους και με ασφάλεια (οδοιπορικά, υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγό, ανθυγιεινό επίδομα, μέσα προστασίας κλπ), ένα χρόνο μετά δεν έχει κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της για την ικανοποίηση αυτών των αυτονόητων!

Να δούμε τι θα ισχυριστούν τώρα στο Εφετείο…, δεδομένου ότι στις 5/10/2021 εκδικάζεται η Έφεση της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ) στην απόφαση να κηρυχτεί η αποχή των Εποπτών παράνομη.

ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!

Κανείς συνάδελφος να μην φοβάται. Συσπειρωμένοι στο Σύλλογο μας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε  παρέμβαση στα υπηρεσιακά μας καθήκοντα, απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της επιστημονικής και υπηρεσιακής μας ακεραιότητας».

Διαβάστε επίσης εδώ

Περιφέρεια Αττικής – Στα “κεραμίδια” Πατούλης και Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρουσία του Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Νότη Μηταράκη, στην Αθήνα, στις 10 Μαρτίου,2020

Διαβάστε επίσης εδώ

Περιφέρεια Αττικής – Οι ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Δείτε επίσης εδώ:

Η τοποθέτηση της προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδος) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση»

Περιφέρεια Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU