«Corona Who?» – Ένα βιβλίο δείγμα των καιρών, με έμπνευση τα καθημερινά βιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο

Με έμπνευση τα καθημερινά βιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, το πρόσφατο βιβλίο του εκδοτικού οίκου Ελευθερουδάκη, με τίτλο «Corona Who?» αποτελεί ένα δείγμα των καιρών και έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία ως τώρα και να δώσει ένα οριστικό, ευτυχές τέλος σε αυτό που αποκαλούμε πανδημία.

Αναπολώντας όσα περάσαμε όλοι μαζί, από κοινού, χωρίς να γίνονται διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων, αλλά απευθυνόμενο σε όλους τους τύπους κοινού ανεξαιρέτως, επιδιώκει μέσα από έναν αισιόδοξο τρόπο αφήγησης να φέρει στην αντίληψη του κάθε αναγνώστη την εσωτερική του δύναμη, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, λειτουργώντας ως επίλογος των τελευταίων δύο χρόνων.

Πρόκειται δηλαδή για ένα βιβλίο που χρησιμοποιεί ένα άκρως επίκαιρο θέμα, με σκοπό να εστιάσει στο ψυχικό σθένος και τη δύναμη της θέλησης που υπάρχει στον καθένα μας, μέσω μιας ελαφριάς και διασκεδαστικής αφήγησης, που όμως μπορεί να τέρψει και τον πιο δύσκολο αναγνώστη.

Το εν λόγω βιβλίο εκτέθηκε στην επετειακή 50η έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, τραβώντας τα βλέμματα πληθώρας αναγνωστών με το χαρακτηριστικό εξώφυλλό του και κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού συνολικά.

Πλέον, συνεχίζει να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη, ένα όνομα άμεσα συνυφασμένο με τον εκδοτικό χώρο και την ιστορία του βιβλίου στην Ελλάδα, καθώς και σε πληθώρα βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά με τους συγγραφείς

Ο Χάρης Ιππίκογλου γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1993. Σπούδασε Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης και Μουσειολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι και υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχοντας εντρυφήσει βαθύτατα στο χώρο του πολιτισμού, ασχολείται πλέον ενεργά με τη συγγραφή επιστημονικών και μη έργων. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αρχαιολογικές ανασκαφές, η οργάνωση μουσειακών εκθέσεων, καθώς και η συμμετοχή σε ποικίλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Ως μόνιμος κάτοικος του δήμου Νέας Ιωνίας αλλά και απόγονος των πρώτων Μικρασιατών κατοίκων της περιοχής, αποζητεί με κάθε ευκαιρία την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής.

Ο Νικήτας Βουτυράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό MBA στο ΟΠΑ, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στο μάρκετινγκ/διαφήμιση, αλλά και στον εκδοτικό χώρο. Έχει βραβευτεί από το Πολεμικό Ναυτικό για την προσφορά του στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς συνέγραψε το λεύκωμα «Η Ναυτική ιστορία μέσα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου».

Οι δυο συγγραφείς συνδέονται με βαθύτατη φιλία τα τελευταία 13 χρόνια και ως ενεργά μέλη του χώρου του πολιτισμού συνεχίζουν το παραγωγικό τους έργο σε ποικίλους τομείς.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU