Ηράκλειο Αττικής και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Μία όμορφη και… πράσινη συνεργασία

Την πρώτη παρτίδα από ένα σύνολο 300 νέων δέντρων παρέλαβε και ξεκινά να φυτεύει παντού στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στόχος είναι αφενός να τονωθεί το πράσινο σε πάρκα και πλατείες, αφετέρου να αντικατασταθούν δέντρα που αφαιρέθηκαν για διάφορους λόγους, όπως ασθένεια ή νέκρωση. Και ενώ η δημοτική αρχή ανανεώνει τακτικά το πράσινο σε όλο το Ηράκλειο, αυτό που κάνει την συγκεκριμένη δράση να ξεχωρίζει είναι πως η προμήθεια αυτών των δέντρων έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδική μελέτη δηλαδή που εκπόνησαν Τμήμα Πρασίνου και Γεωπονικό ώστε να επιλεγούν τα δέντρα που ταιριάζουν περισσότερο στη γεωγραφία του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο ώστε οι ερευνητικές του ομάδες να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους στην επιλογή της κατάλληλης χλωρίδας για το Ηράκλειο.

Έτσι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Δημήτρη Δημητρόπουλο, στην πρώτη πρακτική εφαρμογή αυτής της συνεργασίας τα δέντρα που επιλέχθηκαν είναι αμυγδαλιές, άριες, δάφνες, ροδιές, χαρουπιές, τίλιο, κουτσουπιές, κοκορεβυθιές κ.α, «τα οποία τις επόμενες ημέρες θα φυτευτούν αρχικά στα πάρκα του Δήμου».

«Ανανεώνουμε και τονώνουμε το πράσινο της πόλης μας με σχέδιο και προγραμματισμό. Ξεφεύγουμε από την πεπατημένη και συνεργαζόμαστε με τους πλέον ενδεδειγμένους επιστημονικούς φορείς ώστε να επιλέξουμε δέντρα και φυτά που ταιριάζουν στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου στο Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αλλά και τους ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με τους οποίους κάνουμε τον Δήμο πιο πράσινο, πιο όμορφο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU