Γιώργος Δαρεμάς – Ηράκλειο Αττικής: Για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, «έξυπνη», λειτουργική, πράσινη, αισθητικά ελκυστική και φιλική για όλες και όλους.

Δύο λόγια από τον ίδιο

Έχω δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων στην διεθνή και Ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων πάνω σε μοντέλα βιώσιμης κινητικότητας και ελεύθερης δημοτικής συγκοινωνίας.

Θα συνδράμω στην ανάπτυξη της ελεύθερης δημοτικής συγκοινωνίας, στη προώθηση της ηλεκτροκίνησης και στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας.  

Έχω συγγράψει και το σχολικό εγχειρίδιο Κοινωνιολογία της Εργασίας: Εργασιακό Περιβάλλον (Β Λυκείου ΤΕΕ, ΟΕΔΒ, 2000).

Έχω συνεργαστεί με τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (New School, Indianapolis Univ. Coventry U., Παν. Αιγαίου, Παν. Πελοποννήσου) και διδάξει για πολλά χρόνια στα πεδία της επικοινωνιολογίας, της έρευνας και θεωρίας Media και σε Μοντέλα Πολιτιστικής Πολιτικής, Διαχείρισης και Ανάπτυξης.

Θα βοηθήσω στον σχεδιασμό ανάπλασης του κτήματος ΦΙΞ ώστε να καταστεί πρότυπο τοπόσημο αναψυχής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έχω διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας, τομέας Αντιμετώπισης της Ανεργίας και Κοινωνικής Οικονομίας.

Έχω εργαστεί ως διευθυντής Ερευνών Αγοράς και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς  και θητεύσει επί διετία ως εθνικός εκπρόσωπος στην ESOMAR (Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς).

Έχω αναλάβει μαζί με την συγγραφική ομάδα μου την συγγραφή των νέων σχολικών εγχειριδίων Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή της Γ’ Γυμνασίου και Πολιτική Παιδεία της Α’ Λυκείου.

Έχω θητεύσει ως Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και του 8ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας, Α/πρόεδρος των Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας και πολυετές μέλος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Υπήρξα εμπνευστής και συνέδραμα στην ανάπτυξη των παιδικών λεσχών ανάγνωσης.

Θα συνεισφέρω στην ανάπτυξη της δημοτικής βιβλιοθήκης σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού με εθνική δικτύωση, information hub, οπτικο-ακουστικό εργαστήρι και εγκαθίδρυση Σχολής Γονέων στοχεύοντας στη γονεϊκή ενδυνάμωση νέων ζευγαριών, την αντιμετώπιση ενδο-οικογενειακών προβλημάτων, την διαχείριση προβλημάτων της εφηβείας, του σχολικού εκφοβισμού και των ποικίλων ψυχοκοινωνικών εξαρτήσεων.

Είμαι ταυτοποιημένος εθελοντής αιμοδότης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, παρέχοντας τακτικά αίμα για τις ανάγκες των συμπολιτών μας

Είμαι παντρεμένος, έχω μία κόρη την Ελπίδα και μαζί μας ζει η οκτάχρονη γάτα μας, η Αγάπη.

Οραματίζομαι ένα Ηράκλειο ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, «έξυπνη», λειτουργική, πράσινη, αισθητικά ελκυστική και φιλική για όλες και όλους. Μια πόλη του 21ου αιώνα.

 Ο Γιώργος Δαρεμάς στον Επικοινωνία 94

     Ο Γιώργος Δαρεμάς είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο.

 Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία (B.A), έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε Κοινωνιολογία και Ανθρωπολογία (M.A) στη Μεταπτυχιακή Σχολή New School  For Social Research της Νέας Υόρκης και διδακτορικές σπουδές σε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες (PhD) στο Πανεπιστήμιο Sussex της Μεγάλης Βρετανίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU