Γιάννης Μήτσιος – Βόρειος Τομέας Περιφέρειας Αττικής: Με ελπίδα και προοπτική για την Περιφέρεια Αττικής

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την Αττική μας, για το μέλλον της περιφέρειας που ζούμε και εργαζόμαστε για τον τόπο μας. Η Περιφέρεια της Αττικής με σχεδόν 4 εκατομμύρια κατοίκους συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες περιφέρειες (regions)  στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και ξεπερνά πληθυσμιακά πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης. Στις επικείμενες εκλογές ψηφίζουμε για την εκλογή των 85 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη  που θα διοικεί την Περιφέρεια, για τα επόμενα πέντε χρόνια (2024-2028).

Οι εκλογές αυτές έρχονται μέσα σε μια τραγική συγκυρία για τη χώρα μετά από ένα θερμό καλοκαίρι με ρεκόρ καμένων εκτάσεων και στη συνέχεια με τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, που οι συνέπειες δεν θα αρχίσουν να εμφανιστούν με πανελλήνια επίδραση.

Σ αυτό το περιβάλλον αξιολογήθηκαν οι πάντες, κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, θεσμοί, ΜΜΕ, ΜΚΟ, κοινωνία των πολιτών, ευρωπαϊκή και διεθνής συνδρομή κλπ. Για την Αττική που είναι σχεδόν η μισή χώρα τα διδάγματα είναι πολλά και οι προκλήσεις μεγάλες όπως και τα ερωτήματα. Πολιτική προστασία, περιβάλλον, μεταφορές, παιδεία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές συνθέτουν ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και καθημερινής παρουσίας του ρόλου της περιφέρειας στη ζωή όλων μας.

Η κοινωνία απαιτεί έργο, διαφάνεια, εμπειρία, σαφείς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες, συντονισμό, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για την υλοποίηση των έργων που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη σε μια περιφέρεια ήδη ταλαιπωρημένη.

Ιδιαίτερα τον κρίσιμο τομέα των αρμοδιοτήτων με τις απίστευτες αλληλοεπικαλύψεις, τη σύγχυση και της μετατόπισης ευθυνών, η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» τον έχει ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες, με την ανάληψη πρωτοβουλίας για την άρση της δεδομένης κακονομίας και πολυνομίας και την επαναχάραξη των ορίων των αρμοδιοτήτων, ώστε να ασκούνται με βάση τις αρχές της αποκλειστικότητας και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, δηλαδή στο πιο κοντινό στον πολίτη επίπεδο, αποκλειστικά (δηλ. από ένα φορέα) και αποτελεσματικά.

Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί, η μεταφορά πόρων σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος αλλά και η αξιοποίηση όλων των λοιπών πόρων (ΕΣΠΑ, Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ίδιοι πόροι, Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας).

Το ζήτημα για την Περιφέρεια Αττικής είναι να αλλάξει ριζικά πλεύση και λειτουργία. Να παύσει να αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης και να μην μετατραπεί σε ένα ακόμη υπουργείο της. Η παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» και ο Γιάννης Σγουρός έχουν αποδεδειγμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας (όχι ιδεολογικής ουδετερότητας), κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα και πλουραλισμό, με συνέπεια, συνέχεια και έργο.

Η Αττική χρειάζεται ένα νέο ύφος αλλά  και ήθος της εξουσίας, με ικανούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και ποιότητα χωρίς φανφαρονισμούς και  ψεύτικους  επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς. Σκληρή δουλειά-Στρατηγική-Πρόγραμμα-Μέθοδικότητα και Διαφάνεια είναι εκείνοι οι άξονες  για ένα καλύτερο αύριο για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να γίνει πρότυπο. Με πρωταγωνιστή τον πολίτη, με τη νέα γενιά να δίνει το παρόν, με τις πόρτες ανοιχτές για όλους για μια Αττική με ελπίδα και προοπτική.

Γιάννης Μήτσιος, πολιτικός επιστήμων-διεθνολόγος

υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος βορείου τομέα με το Γιάννη Σγουρό

 

 

Ο Γιάννης  Μήτσιος κατάγεται από τα  Γρεβενά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία στην Αθήνα και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτική Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης.

Εργάζεται ως στέλεχος Εταιρικής  Επικοινωνίας σε μεγάλο όμιλο εταιρειών.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής ο «Μέγας Αλέξανδρος», Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019, είναι Εθελοντής Αιμοδότης και  έχει βραβευθεί από το Δήμο Γρεβενών, τη Μητρόπολη Γρεβενών, το Δήμο Ανδρίτσαινας, το Δήμο Καστοριάς και από διάφορους Συλλόγους  για το κοινωνικό και συγγραφικό του έργο.

Έχει εκδώσει πέντε βιβλία με το πιο πρόσφατο με τίτλο: «Το Στοίχημα της Αναγέννησης – Το μέλλον της Ελλάδας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», ενώ άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο και στο διαδίκτυο και συμμετέχει κατά καιρούς ως ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με την Λαμπρινή Κατσίβελου, υπάλληλο ΕΛΤΑ, με καταγωγή από το Αγρίνιο και έχουν έναν γιο, το Θάνο 15 χρονών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU