Ηράκλειο Αττικής – «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» – Αντιφασιστική πορεία

Πηγή: www.avgi.gr, Κώστας Παπαντωνίου – Δυναμική απάντηση στον δρόμο για τις φασιστικές επιθέσεις που δέχτηκε ένα παιδί που φορούσε μια μουσική μπλούζα στις 29 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο Αττικής και μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας στις 6 Οκτώβρη, που μοίραζαν φυλλάδια στο Μαρούσι, έδωσαν σήμερα δεκάδες αγωνιζόμενοι πολίτες, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανάλαφρα τα συγκεκριμένα περιστατικά και εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια ν’ ανασηκωθούν οι φασιστικές δυνάμεις, η οποία διακρίνεται και στην προκλητική στάση που έχουν νεοναζί κατά τη δεύτερη φάση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Με το κάλεσμα να ‘ναι στις 7 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο Αττικής, κατά τις 8 παρά τέταρτο ξεκίνησε πορεία μέσα στους δρόμους της γειτονιάς, με το πανό να περιγράφει το περιεχόμενο της κινητοποίησης και τους συμμετέχοντες, έχοντας γραμμένο το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές», το οποίο υπέγραφαν δημοτικά σχήματα, μαζικοί φορείς και συλλογικότητες, σε μια κοινή πρωτοβουλία αριστερών δυνάμεων.

Οι άνθρωποι πίσω απ’ τα πανό ήταν τα ίδια τα θύματα, οι σύντροφοι των θυμάτων, οι φίλοι τους, ολόκληρες γειτονιές και πλήθος από οργανώσεις που όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσουν σε κάθε διαμέρισμα και ν’ ακουστούν λόγια όπως «Το Ηράκλειο ξέρει από προσφυγιά έξω οι ναζί απ τη γειτονιά».

Ανάμεσα στις τάξεις του κόσμου ήταν κι οι βουλευτές Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κλέων Γρηγοριαδης (ΜέΡΑ25), όπως και αρκετά ακόμη στελέχη των δύο κομμάτων.

Στο κοινό κείμενο κάλεσμα που υπέγραφαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις και άλλες ακόμη πρωτοβουλίες, επισημαινόταν ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία. «Είναι ένας μηχανισμός βίας και δολοφονίας ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι που τους μπαίνει εμπόδιο. Χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις δολοφονίες του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Λουκμάν και από τις οι επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε ανάπηρους, σε Ρομά μέχρι αγωνιστές συνδικαλιστές και αντιφασίστες, η ιστορία του φασισμού είναι γεμάτη αίμα».

Δυναμικά παρών ήταν μ’ όλα του τα σχήματα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για το χρέος του να είναι στον δρόμο. Ειδικότερα ανέφερε ότι «χρέος της αριστεράς και κάθε δημοκρατικού πολίτη που δεν θέλει να τον δέρνουν στο δρόμο επειδή είναι Ρομά, μετανάστης, ΛΟΑΤΚΙ ή αριστερός, επειδή δεν είναι «σαν τους άλλους» είναι να είναι στο δρόμο. Xρέος μας είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αντιφασιστικού κινήματος που γεννιέται! Στήριξη των συλλογικοτήτων και παιδιών που χτυπήθηκαν από τους ναζί το τελευταίο εξάμηνο! Στήριξη των δημοτικών παρατάξεων που βίωσαν επιθέσεις! »

Η πορεία ολοκληρώθηκε εκεί που ξεκίνησε, στον σταθμό του ηλεκτρικού του Ηρακλείου με συνθήματα ως το τελευταίο βήμα και κάλεσμα για την αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι, όπου έγινε η έτερη επίθεση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU