«Δημιουργία – Αλληλεγγύη»: Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα για τη θεμέλιο λίθο

Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» το έργο του θεμέλιου λίθου της πόλης, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τα πρόσφατα έργα που έγιναν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης είχε προαναγγείλει αυτήν την κίνηση κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα υλικά που περιγράφονται στην μελέτη δεν ταιριάζουν με το έργο της τελικής παρέμβασης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ανακοίνωση της παράταξης «Με εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Τμήμα Μελετών & Κατασκευής Έργων συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή στις 27 Ιουνίου 2023  θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την αποδοχή μελέτης για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου πέριξ θεμέλιου λίθου της πόλης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων».

Η εισήγηση της Υπηρεσίας του Δήμου αναφέρει ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας προκειμένου να διαμορφώσει τον κοινόχρηστο χώρο πέριξ του θεμέλιου λίθου της πόλης, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων συνέταξε την 04/2023 μελέτη, με τίτλο «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου πέριξ θεμέλιου λίθου της πόλης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 74.400,00€ (συμπεριλαμβανομένων απρόβλεπτων εργασιών, αναθεώρησης και Φ.Π.Α. 24%) και ότι οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι: 1) Καθαίρεση πλακοστρώσεων και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος. 2) Χωματουργικές εργασίες. 3) Φορτοεκφορτώσεις.4) Κατασκευή δαπέδου.5) Επιστρώσεις με μάρμαρο.

Στην συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα ( με τις ψήφους των κ.κ. Α.Χατζησαββίδη, Α.Σακκαλόγλου,  Β.Σπηλιωτόπουλου , Ε.Χατζή και Ε. Γρίβα)  ενέκρινε  την υπ’ αρ. 4/2023 μελέτη για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου πέριξ θεμέλιου λίθου της πόλης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων», δημοτικού προϋπολογισμού 74.400,00€ (συμπεριλαμβανομένων απρόβλεπτων εργασιών, αναθεώρησης και Φ.Π.Α. 24%).

Διαβάζοντας την Μελέτη του έργου, που εγκρίθηκε, γίνεται αντιληπτό ότι στο τεύχος ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ( ενδεικτικά σελ. 20 έως και 26) προβλέπονται εργασίες που δεν έχουν καμία απολύτως συνάφεια και σχέση με το έργο όπως αυτό περιγράφεται στην εισήγηση της Υπηρεσίας αλλά και στο τεύχος της  Τεχνικής Έκθεσης-Τεχνικής Περιγραφής-Τεχνικές Προδιαγραφές .

Δεδομένου ότι το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του θεμέλιου λίθου της πόλης στο πλαίσιο του εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης μας στον κοινόχρηστο χώρο έξω από τον Ιερό Ναό  Αγίων Αναργύρων .

Δεδομένου ότι στην παραπάνω μελέτη δεν προβλέφθηκαν εργασίες συντήρησης/αντικατάστασης  για τις μορφές βλάστησης που προϋπήρχαν της κατασκευής του θεμέλιου λίθου.

Δεδομένου ότι για την αλλαγή της αισθητικής εικόνας και της μορφής των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων δεν αποφασίζει αυθαίρετα η Δήμαρχος  ούτε μονομερώς η Δημοτική Αρχή, πολύ δε περισσότερο όταν καταστρέφονται παράνομα, δέντρα και βλάστηση χωρίς απόφαση της Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στην Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ,  ενώ ήδη έχει εκτελεστεί και έχει εγκαινιαστεί με κάθε επισημότητα.

Δεδομένου ότι στην επίμαχη μελέτη προβλέπονται και άλλες εργασίες που δεν αφορούν διαμόρφωση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, αλλά οικοδομικές εργασίες σε κτίσματα.

Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή και κυρίως την Δήμαρχο, και με την ιδιότητα της Προϊσταμένης Της Τεχνικής Υπηρεσίας, να μας δώσει λεπτομερή ενημέρωση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γύρω από το συγκεκριμένο έργο καθώς και απολογισμό για τις μέχρι σήμερα ενέργειές της σε αυτό το θέμα, το οποίο εκτός της πολιτικής διάστασης έχει και άλλες προεκτάσεις και συνέπειες (καταλογισμός, πειθαρχικές ευθύνες κλπ)

«Δημιουργία  Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία. Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU