Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Τα μικρά παιδιά του Ηρακλείου μαθαίνουν να αγαπάνε και να σέβονται τα ζώα

Τις επισκέψεις στα σχολεία της πόλης για να προωθήσει στους μικρούς μαθητές την αξία του να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να φροντίζουμε τα ζώα συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι άνθρωποι του Γραφείου Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μαζί με ειδικούς εκπαιδευτές πάνε στα δημοτικά, αρχικά, σχολεία του Ηρακλείου για να δείξουν στα παιδιά τι σημαίνει να βάλουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας, τι κανόνες ακολουθούμε για να συμβιώνουμε αρμονικά και στο σπίτι αλλά και στην πόλη, αλλά και πώς φερόμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε ζώο, δεσποζόμενο ή αδέσποτο. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και συνεχίζεται με το νέο έτος.

Τελευταία στάση των επισκέψεων, αυτή στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής, οι μαθητές του οποίου έμαθαν, μεταξύ άλλων: πώς γίνεται σωστά η υιοθεσία ενός ζώου, τι υποχρεώσεις έχει ο ιδιοκτήτης του, πώς είναι ο σωστός τρόπος να βγάζουμε βόλτα το ζωάκι μας, τι κάνουμε σε περίπτωση που εντοπίσουμε αδέσποτο, πληγωμένο ή άρρωστο ζώο κ.α.

Στην παρέα του Δήμου και των παιδιών, ο Ηρακλειώτης εκπαιδευτής, Βασίλης Μπορομπόκας, και η Σούγκαρ που, εκτός από τα χάδια που δέχθηκε από τα παιδιά, έδειξε πώς μπορεί να συμπεριφέρεται ένας σωστά εκπαιδευμένος σκύλος.

«Η έννοια Παιδεία έχει ένα ευρύ φάσμα στο οποίο μπορούμε και θέλουμε να συνεισφέρουμε ως Δήμος ώστε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να χτίσουν μια καλύτερη κοινωνία. Η σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της Παιδείας με βάσεις οι οποίες θα μπουν από τη μικρή ηλικία. Για αυτό και εμείς επιλέγουμε να πάμε στα σχολεία του Ηρακλείου και να μιλήσουμε στα παιδιά για την αξία που έχει το να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Δημήτρη Δημητρόπουλο, παρακολούθησαν τη δράση στο 3ο Δημοτικό.

Ήδη το πρόγραμμα έχει κάνει στάσεις σε αρκετά σχολεία της πόλης, θα συνεχιστεί δε και στα υπόλοιπα δημοτικά.

Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υλοποιεί τα τελευταία 7 χρόνια ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με πιστοποιημένα φιλοζωικά σωματεία. Τα αδέσποτα του Δήμου περισυλλέγονται, λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα από συμβεβλημένο με τον Δήμο κτηνίατρο, φιλοξενούνται σε δομές φύλαξης και διατίθενται προς υιοθεσία. Περίπου το 90% των ζώων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχουν βρει ένα καινούργιο σπίτι. Παράλληλα, ο Δήμος φροντίζει και για τα δεσποζόμενα ζώα έχοντας δημιουργήσει το πρώτο πάρκο σκύλων στην πόλη (οδός Κλεισθένους, ύψος διασταύρωσης Πεύκων με Αττική Οδό) ενώ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους έχει τοποθετήσει αφενός συστήματα ποτίσματος, αφετέρου φαρασάκια για την περισυλλογή των ακαθαρσιών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU