Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Νέες οδηγίες για πολίτες και δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι και αυτή την εβδομάδα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην πόλη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν εκ νέου αναρτηθεί σε εμφανή σημεία της πόλης, ενώ το εκλογικό υλικό θα είναι από την Παρασκευή 13/10 διαθέσιμο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Με το κλείσιμο των σχολείων, τα συνεργεία του Δήμου θα προετοιμάσουν κατάλληλα τις σχολικές αίθουσες ως εκλογικά τμήματα για να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία τη φύλαξή τους από το Σάββατο το μεσημέρι. Τις ημέρες έως και τις εκλογές οι διοικητικές υπηρεσίες θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικαστικών αντιπροσώπων ενώ το σύνολο του Δήμου τίθεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.

Πληροφορίες για πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είτε ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα mpp.ypes.gov.gr συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, είτε στο iraklio.gr όπου έχει αναρτηθεί ο εκλογικός κατάλογος για όλη την πόλη, είτε στα έντυπα που έχουν τοιχοκολληθεί στα κεντρικά σημεία του Δήμου (δημαρχείο, πλατείες, καταστήματα, σχολεία κτλ)

Το Δημοτολόγιο του Δήμου (2ος όροφος δημαρχείου) θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι χρειάζεται στην εκλογική διαδικασία, όπως για παράδειγμα έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο 8.00 – 24.00 και Κυριακή 6.30 – 19.00. Ομοίως, αποκλειστικά και μόνο για ό,τι αφορά τις εκλογές το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου (1ος όροφος δημαρχείου) θα λειτουργεί το Σάββατο 14/10 8.00 – 19.00. Τηλέφωνα για πληροφορίες εκείνες τις ημέρες: 2132000128, 130, 236

Για την ψηφοφορία οι πολίτες χρειάζονται ένα από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα (γίνεται δεκτή και ψηφιακή ταυτότητα αποκλειστικά όμως μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet), προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Διευκόλυνση για ΑμΕΑ

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμΕΑ στη διαδικασία έχουν οριστεί ειδικά εκλογικά τμήματα ενώ θα είναι στη διάθεση των πολιτών προσωπικό το οποίο θα τους προσφέρει υποστήριξη καθ’ όλη την ημέρα των εκλογών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση είναι ωφέλιμο να υπάρχει πρότερη επικοινωνία με τα τηλέφωνα 2132000180 και 2132000219.

Πληροφορίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να παραλαμβάνουν το εκλογικό υλικό από το γραφείο Υποστήριξης Θεσμικών Οργάνων (3ος όροφος δημαρχείου) την Παρασκευή 13/10 15.00 – 21.00 και το Σάββατο 14/10 8.00 – 18.00 (με την παρότρυνση για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη παραλαβή για την έγκαιρη επίλυση τυχόν θεμάτων) και να μαθαίνουν τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων – υπεύθυνων για το κάθε εκλογικό κέντρο.

Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια θα παραδοθούν στα εκλογικά τμήματα από τα συνεργεία του Δήμου (το εκλογικό υλικό που παραλαμβάνουν οι αντιπρόσωποι αφορά τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών, αναλώσιμα κτλ).

Στα εκλογικά τμήματα μπορούν να πηγαίνουν για την διαδικασία της προετοιμασίας από το Σάββατο 14/10 από τις 14.30 και έπειτα (στις 14.00 αναλαμβάνει τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων η ΕΛ.ΑΣ.).

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων 2132000180, 192, 219.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU