Ένωση Συλλογών Γονέων Ηρακλείου Αττικής: «Όχι στη φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση στο δήμο μας»

Την 1η του Νοέμβρη φασιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε «φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση» στο δήμο μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους γονείς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στους τοπικούς φορείς σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023 στις 6μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο, γειτονιά, χώρο δουλειάς.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτό της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο «OPAP Arena», με την καταδρομική επίθεση ναζιστών Κροατών χούλιγκανς και Ελλήνων ομοϊδεατών τους, με συνέπεια τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη και αρκετούς τραυματίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να ακυρώσει τη φασιστική «συνάντηση», γιατί το κομβόι των 120 ναζιστών Κροατών που αιματοκύλησαν την Νέα Φιλαδέλφεια θα ωχριά μπροστά στο ενδεχόμενο να μαζευτούν στο Νέο Ηράκλειο εκατοντάδες φασίστες από διάφορες χώρες. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν έκτροπα στο Δήμο μας, όπως γίνονται σε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και όχι μόνο! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Νέο Ηράκλειο σε κέντρο δράσης των νεοναζί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ την κυβέρνηση, τους αρμόδιους τοπικούς, και όχι μόνο, φορείς

να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου:

-Να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε φασιστική «συνάντηση».

-Να μην επαναληφθούν οι επιθέσεις και τα μαχαιρώματα πέριξ της πλατείας Ηρακλείου

και Αμαρουσίου τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

-Να προστατέψουν τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας από τυχόν βανδαλισμούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ

τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους τοπικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις μαζικής καταδίκης και αγωνιστικής κινητοποίησης για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας ενάντια στη φασιστική “συνάντηση”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU