Δημοτικές κινήσεις Ν.Ιωνίας – Ηρακλείου Αττ. – Αμαρουσίου: Συγκέντρωση για το ΟΑΚΑ

Όχι στο ξεπούλημα του Ο.Α.Κ.Α. Αθλητικό κέντρο δημόσιο

και ελεύθερο για όλο το λαό

Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθετεί το «όραμα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (Athens Alive) και ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα στην ολική ανάπλαση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την επόμενη Τρίτη το Master Plan στον χώρο του Ο.Α.Κ.Α.

Στο όνομα της υποτιθέμενης «Ανάπτυξης» σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους και χώρους γραφείων, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Υπόσχονται πακτωλό εκατομυρίων και νέες θέσεις εργασίας. Αυτό που θα φέρουν είναι μεγάλα κέρδη για τους επενδυτές – εργολάβους. Αλλά και εργασία «νέου τύπου» σύμφωνα με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη (ελαστικό ωράριο, δεκάωρα, απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πείνας) για τον λαό και την νεολαία.

Μιλάνε για αναβάθμιση της περιοχής με περιβαλλοντική ευαισθησία. Στην πράξη θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά μια ήδη κορεσμένη περιοχή που στενάζει από τις υπερτοπικές χρήσεις (εμπορικά κέντρα, Υπουργείο Παιδείας κλπ.) και η οποία υπολείπεται σημαντικά σε διαθέσιμους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κράτος θα έχει μεγάλα έσοδα από την «επένδυση». Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από αντίστοιχες περιπτώσεις, τόσο από αυτή την Κυβέρνηση όσο και από προηγούμενες. Αυτό που εννοούν είναι εκποίηση – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως στο Ελληνικό, χρηματοδότηση των επενδύσεων είτε απ’ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από τις τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και φυσικά – με την πρώτη ευκαιρία – γενναίες «αποζημιώσεις» από τον κρατικό προϋπολογισμό όταν δεν ικανοποιείται η προβλεπόμενη κερδοφορία του επενδυτή. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του «Μορέα», της «Aegean», της «Fraport» και άλλων την περίοδο της πανδημίας.

Μας έλεγαν ότι το Δημόσιο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρεί τις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α., γι’ αυτό η μόνη λύση είναι να περάσει σε ιδιώτη. Αποκαλύφθηκε – πολύ πρόσφατα κιόλας – ότι ήταν προπέτασμα για να προχωρήσουν το ξεπούλημά του, όταν στην σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων του Τένις ανέλαβε ο οργανισμός του Ο.Α.Κ.Α. τα έξοδα όλων των επισκευών των χώρων αυτών.

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι ήταν η προμετωπίδα της μεγάλης εκστρατείας που στήθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μιας έκστρατείας που στο όνομα πάλι της «Ανάπτυξης» έφερε την απογείωση των κερδών των εργολάβων, συνέβαλε στην υπερδιόγκωση του Δημόσιου Χρέους που ακόμη το πληρώνει ο Ελληνικός Λαός, εκτόξευσε την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης οικονομικά αλλά και θρηνήσαμε πολλά θύματα λόγω των πολλών εργατικών ατυχημάτων.

Δεν θα ανεχθούμε να ξαναζήσουμε τα ίδια.

Δεν θα ανεχθούμε την εκποίηση – ξεπούλημα των Εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α.

Δεν θα ανεχθούμε ξενοδοχεία και επαγγελματικές – εμπορικές χρήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

Παλεύουμε για

  • Να παραμείνουν δημόσιες οι εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. – να είναι ελεύθερα προσβάσιμες σε όλους
  • Να διατηρηθεί αποκλειστικά ο αθλητικός χαρακτήρας του χώρου
  • Να μετατραπεί σε κέντρο για την προώθηση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, εξυπηρετώντας τόσο τους κατοίκους της περιοχής και του λεκανοπεδίου όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία

Καλούμε σε Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. την Τρίτη 20 Ιούλη στις 7:30μμ στον σταθμό Ειρήνη.

 

Οι Αριστερές Αντικαπιταλιστικές Δημοτικές Κινήσεις:

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία\

ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ – Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή στο Ηράκλειο

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU