Στον ΧΥΤΑ Φυλής η Ρένα Δούρου – Πράγματι τινάχθηκε η μπάνκα στον αέρα…

Επίσκεψη στην ΟΕΔΑ Φυλής πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής (2014 – 2019) Ρένα Δούρου στο πλαίσιο του συνεχούς ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, της προστασίας της υγείας των πολιτών, των ζητημάτων της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης.

 

Διαπίστωσε όχι μόνο στασιμότητα αλλά και πισωγύρισμα στα θέματα  ανακύκλωσης, ανάκτησης υλικών, προώθησης της κυκλικής οικονομίας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

 

Τέσσερα χρόνια μετά, οι πολίτες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την αποτυχημένη διαχείριση των απορριμμάτων με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη και των εκλεκτών του Περιφερειαρχών – απερχόμενου και νεοεκλεγέντα.

 

Τα πρόσωπα στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλάζουν, οι δεξιές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες.

 

Συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου διαπίστωσε ότι ο ΧΥΤΑ παραμένει σε λειτουργία, διαψεύδοντας την προεκλογική καταστροφολογία του σημερινού Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη όταν στις 16 Απριλίου του 2019 επισκεπτόταν τον ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και δήλωνε ότι “η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα” και δεσμευόταν, μαζί με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη ότι θα κλείσουν άμεσα τον ΧΥΤΑ.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά ο ΧΥΤΑ συνεχίζει να λειτουργεί, υποδεχόμενος εκτός από τα απορρίμματα των Δήμων, και όλα τα μπάζα της Αττικής. Συνεχίζει να επεκτείνεται, ενώ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.

 

Παράλληλα, όπως έχει καταγγείλει η Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ (ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής που ελέγχεται από την Περιφέρεια Αττικής),  “τίναξε τη μπάνκα στον αέρα” σε σχέση με τα εκατομμύρια των εισφορών των δήμων που προορίζονταν για απόδοση στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, μέσα σε πλήρη αδιαφάνεια – μόνο για το 2022, σύμφωνα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Συνδέσμου, πρόκειται για 36 εκατομμύρια!

 

Ενδεικτική και η περίπτωση της απόσυρσης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης  για τα λεγόμενα “σπιτάκια της ανακύκλωσης”, τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος της αρμόδιας Επιτρόπου για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα, άφηνε αιχμές για αδιαφάνεια και θέτοντας παράλληλα ζητήματα απόδοσης του εξοπλισμού.

 

Την ίδια ώρα οι δημότες καλούνται να πληρώσουν, μέσα από την αύξηση των τελών ταφής, τα εκατοντάδες εκατομμύρια αυτής της κακοδιαχείρισης για την οποία ευθύνονται οι επιλογές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του απερχόμενου εκλεκτού της στην Περιφέρεια Αττικής – επιλογές που δεν έχει αμφισβητήσει ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, πρώην υπουργός του κ. Μητσοτάκη.

 

 

Η εικόνα του ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει το πως πραγματικά εννοεί την αριστεία ο κ. Πρωθυπουργός: ως πάρτι απευθείας αναθέσεων, φωτογραφικών διαγωνισμών και αδιαφάνειας. Με τις τοπικές κοινωνίες να πληρώνουν ακριβά το αυξανόμενο κόστος…

 

Τη Ρένα Δούρου στην επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φυλής ενημέρωσαν διευθυντές και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ. Συνοδευόταν από τον πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο της Δύναμης Ζωής και πρώην μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ Α. Βρούστη, το μέλος του Συντονιστικού της Δύναμης Ζωής Κ. Μπούκα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU