Δύναμη Ζωής: Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη Συνεδρίασή του της 26.05.2021, η Δύναμη Ζωής έφερε το θέμα της καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη – της σημαντικότερης, δυστυχώς, της τελευταίας 10ετίας. Η διαλογική συζήτηση κατέληξε, με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών παρατάξεων στην υιοθέτηση Ψηφίσματος προς την Κυβέρνηση, το οποίο διατρανώνει την θέληση και την απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για :

  • να κηρυχθεί η περιοχή άμεσα αναδασωτέα,
  • να υπάρξει έγκαιρη και ολοκληρωμένη αποζημίωση όσων πολιτών έχασαν περιουσίες (σπίτια, καλλιέργειες κ.α.),
  • να υπάρξει μέριμνα για την άμεση οχύρωση των πληγεισών και όμορων περιοχών από τα όμβρια ύδατα που θα προκύψουν από τον ορεινό όγκο.
  • Επιπρόσθετα, το Ψήφισμα κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύνταξη-συγκρότηση μιας ενιαίας στρατηγικής και εφαρμογής μέτρων δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και αντιπυρικής προστασίας με την ριζική αναδιοργάνωση και την στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, η Δύναμη Ζωής τόνισε ότι η πυρκαγιά, τα αποκαΐδια της οποίας ακόμη καπνίζουν, έδωσε την χαριστική βολή σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα παρθένα δάση της Αττικής, τα οποία αποτελούν πνεύμονες οξυγόνου για τους κατοίκους της.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή και όχι μόνο θα είναι τεράστιες. Η αποψίλωση των βουνών θα επιτείνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και ενδέχεται να οδηγήσει σε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι είναι ήδη προβληματισμένοι και ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU