Δ’ ΕΛΜΕ: Ανακοίνωση και κάλεσμα σχετικά με τις φασιστικές επιθέσεις και το βανδαλισμό σε σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Η Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές μας στο Ηράκλειο και τους βανδαλισμούς συνοδευόμενους από φασιστικά και ποδοσφαιρικά συνθήματα στους τοίχους σε σχολείο του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Μαϊου στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο μετά το τέλος αντιφασιστικής διαδήλωσης φασιστική ομάδα προσέγγισε, απείλησε, χτύπησε και δύο μαθητές και μαχαίρωσαν τον έναν 16χρονο στο πόδι.  Μετά από 20 ημέρες περίπου την Τρίτη 23 προς Τετάρτη 24 Μαϊου, στην ίδια περιοχή έχουμε δεύτερο γεγονός βανδαλισμών και φασιστικών συνθημάτων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Η δράση των φασιστοειδών στην περιοχή με επιθέσεις σε μαθητές, νεολαίους και συνδικαλιστές  αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο σθεναρά υπηρετούν το σύστημα. Θέλουν να σπείρουν το φόβο στις γειτονιές στους τόπους εργασίας και στα σχολεία. Δεν θα τα καταφέρουν! Θα μας βρουν απέναντί τους.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου φέρει ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Η επιλογή να μην προσλαμβάνονται επιστάτες (ή φύλακες σε 24ωρη βάση) στα σχολεία τα αφήνει απροστάτευτα  στο έλεος των φασιστοειδών. Την ίδια στιγμή ο Δήμος Ηρακλείου τη στιγμή μάλιστα δαπανά ένα σωρό χρήματα σε ιδιωτική εταιρεία security για να κάνει περιπολίες έξω από τα σχολικά κτίρια τη νύχτα). Η έλλειψη φύλαξης στα σχολικά κτήρια αποτελεί γενικό φαινόμενο σε όλους τους Δήμους. Η χρήση καμερών που προκρίνεται σε ορισμένους δήμους ως οικονομικότερη λύση, πέραν του αντιπαιδαγωγικού χαρακτήρα της διαρκούς επόπτευσης μαθητών και εργαζομένων αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν αποτρέπει και δεν προστατεύει ούτε τα σχολεία ούτε τους μαθητές/ριες μας.

Ως Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκτός από την καταδίκη των φαινομένων αυτών, απαιτούμε την πρόσληψη σχολικών φυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας για την φύλαξη των σχολικών κτηρίων σε 24ωρη βάση.

Οργανώνουμε παράσταση στον Δήμο Ν. Ηρακλείου την Τετάρτη 31 Μαϊου στις 2.30μμ και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε να συμμετέχουν ΣΕΠΕ, Σύλλογοι Γονέων και  Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης η ΕΛΜΕ μας αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη, σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων των Δήμων Ηρακλείου Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης  για να μπλοκάρουμε τη δράση των φασιστών στις γειτονιές μας. Προτεινόμενη ημερομηνία η Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 7μμ στο θεατράκι στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο. (Η ημερομηνία είναι προτεινόμενη – αν υπάρχουν προτάσεις για διαφορετική ημέρα μπορείτε να στείλετε mail).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU