Το ψηφοδέλτιο της “Ενότητας για τη Νέα Ιωνία”

Νέα Ιωνία, η  πόλη με αρώματα παραδόσεων από τη Σμύρνη, τη Σπάρτη, την Καππαδοκία και τον Πόντο, με βαρύ το φορτίο της προσφυγιάς αλλά ταυτόχρονα ένας τόπος με ιστορία αγώνων και αντίστασης.

Ο τόπος του Μπλόκου της Καλογρέζας όπου οι Ιωνιώτες αγωνιστές έδωσαν με το αίμα  τους το στίγμα της αντίστασης απέναντι στο φασισμό και ναζισμό. Η πόλη που δίκαια ονομάστηκε το Μάντσεστερ της Ελλάδας και που χάραξε σημαντικό αποτύπωμα στους αγώνες της αριστεράς.

Η Νέα Ιωνία σήμερα έχει γιγαντωθεί και είναι μία πόλη με σύγχρονες ανάγκες και πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στα μεγάλα έργα υποδομής, στις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική βιωσιμότητα.

Η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” την περίοδο 2011-2019, εργάστηκε μεθοδικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Απορρίψαμε τα όποια έργα «βιτρίνας» και ασχοληθήκαμε με μεγάλα έργα που θωρακίζουν την Νέα Ιωνία, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Υποσχόμαστε την περίοδο 2023-2028 να συνεχίσουμε ότι χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τα καθημερινά «μικρά» ζητήματα που όλους μας απασχολούν, να είναι στην πρώτη γραμμή.

Είμαστε υπερήφανοι και με καθαρό βλέμμα, γιατί αντιμετωπίσαμε την οικονομική κρίση, τα μνημονιακά μέτρα που έπληξαν εισοδήματα, τις δραματικές περικοπές κατά 60% στα έσοδα του Δήμου λόγω μνημονίων, τη φτωχοποίηση εργαζομένων και επαγγελματιών, με μοναδικό γνώμονα μας τη στήριξη των κατοίκων και των οικογενειών που η κρίση χτύπησε περισσότερο.

 

Βάλαμε προτεραιότητες, την κοινωνική συνοχή, τις ανάγκες των πολλών.

Επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα διεκδικώντας κονδύλια από την Περιφέρεια Αττικής που τα κερδίσαμε για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Μέσα στην κρίση κρατήσαμε τη Νέα Ιωνία όρθια!

Σήμερα, η Νέα Ιωνία επιβάλλεται να έχει  μια δημοτική αρχή  αντάξια της ιστορίας της, των αναγκών των κατοίκων της και του δημοκρατικού αυτοδιοικητικού παρελθόντος της.

Οι ευθύνες της παρούσας δημοτικής αρχής είναι τεράστιες τόσο για την διάλυση των τριών μεγάλων έργων υποδομής αλλά και για την έλλειψη διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Αττικής και τους υπόλοιπους χρηματοδοτικούς φορείς.

Το ψηφοδέλτιο της “Ενότητας” αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και από πολλά νέα πρόσωπα με θέληση και ικανότητες να προσφέρουν στην ποιότητα της καθημερινότητας μας, στον πολιτισμό και στην ουσία της αυτοδιοίκησης που είναι η ανιδιοτελής προσφορά αλλά και η  οργάνωση των σοβαρών έργων υποδομής που θωρακίζουν το μέλλον μας.

Προτεραιότητες μας είναι:

Η  ενίσχυση και επαναλειτουργία  ισχυρών κοινωνικών δομών για την στήριξη των δημοτών καθώς επίσης δράσεις και προγράμματα για  τη στήριξη  των επαγγελματιών που έχουν δοκιμαστεί λόγω μνημονίων,  πανδημίας και οικονομικής ύφεσης.

Η βελτίωση  των δημόσιων κοινόχρηστων  χώρων (πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις, πλατείες κλπ.) ώστε να παρέχουν ασφάλεια αλλά και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας.

Σύγχρονες παιδικές χαρές με πιστοποίηση ασφάλειας.

Η ανακύκλωση σε πολλά ρεύματα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας  σε όλες τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας γιατί είναι πλέον περιβαλλοντική και κοινωνική απαίτηση.

Από ολιγωρία της δημοτικής διοίκησης σταμάτησαν με απόφαση Διάλυσης (παρέχεται ΑΔΑ και χρονολογία) , τα τρία σημαντικά έργα υποδομής:

Το υπόγειο parking στο Ο.Τ.150, 350 θέσεων με υπέργειο χώρο πρασίνου και χώρων αναψυχής  ΑΔΑ: 9ΠΣ57Λ7-ΚΩΨ 2022

Η πεζογέφυρα της Αλέκου Παναγούλη  ΑΔΑ: 63Γ67Λ7-3Κ4 2021

Τα αντιπλημμυρικά έργα στον Περισσό  ΑΔΑ: ΨΧ8Σ7Λ7-657 2022

Όλα τα έργα είχαν σχεδιαστεί, αδειοδοτηθεί και με εγκρίσεις από την Περιφέρεια και υπόλοιπους φορείς. Εξασφαλίστηκαν οι χρηματοδοτήσεις, έγιναν οι δημοπρατήσεις των έργων και έπιασαν δουλειά οι εργολάβοι.

Τα σχεδιάσαμε και τα υλοποιήσαμε. Θα δώσουμε μάχη για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση τους!

Βασικό μέλημά μας, η απομάκρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας από το Δημοτικό Στάδιο και στη θέση τους κατασκευή κολυμβητηρίου και γηπέδου μπάσκετ.

Απαλλοτρίωση και χρήση προς όφελος των δημοτών εμβληματικών χώρων όπως η πρώην ΑΛΤΕΚ στην Αλσούπολη και η Ανατόλια στην Καλογρέζα!

Πολιτιστικές δράσεις σημείο αναφοράς στην μοντέρνα έκφραση πολιτισμού με σημαντικές ταινίες της έβδομης τέχνης.

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σύγχρονα ρεύματα καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και με σεβασμό στην Παράδοση.

Αναβάθμιση των υπαρχουσών και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε  να υπάρχει η δυνατότητα της συμμετοχής περισσότερων δημοτών στον αθλητισμό.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι να βρίσκουν σύγχρονες μορφές δημιουργικής διεξόδου.

Καταφέραμε και σταματήσαμε :

την υποβάθμιση μετατροπή της Αλσούπολης σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων.

την σύναψη δύο δανείων για την αγορά του χώρου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ και ΑΛΤΕΚ.

αναδείξαμε το μπαράζ απευθείας αναθέσεων (94% των προμηθειών)

Η Νέα Ιωνία είναι πλέον μία σύγχρονη πόλη που μπορεί και πρέπει  να συνδυάζει την ποιότητα ζωής με την πλούσια ιστορία και τον εμπορικό και πολιτισμικό της χαρακτήρα.

 

Ξεφυλλίστε το ψηφοδέλτιο μας

 

https://heyzine.com/flip-book/384ebea478.html?fbclid=IwAR0hPx3yxfDtlf08x_TpYy1BzrtN_717XU9UakQ9ymISQiPLCbIIEvrzjVo

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU