Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Επίσκεψη στο δημαρχείο με υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε χώρους εργασίας της Νέας Ιωνίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Κανλής βρέθηκε στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας μαζί με τους υποψήφιους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνο Σκουρλέτη, Κλειώ Αγγουράκη, Αιμιλία Τζίβα, Άννα Χατζησοφιά και τον Νίκο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων στους δήμους είναι να καταργηθεί άμεσα η υποχρέωση των Δήμων να ασκούν έφεση σε δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων.

Ο απαράδεκτος και βαθιά αντιδημοκρατικός νόμος Βορίδη, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνει εργασιακό μεσαίωνα και αποδεκατίζει τις υπηρεσίες των δήμων. Επιπλέον οι δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό για να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, προσωπικό που σήμερα το απασχολούν με συμβάσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των εργαζομένων και των σωματείων τους απαιτώντας μόνιμες θέσεις και μονιμοποίηση του προσωπικού που εδώ και χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στις δημοτικές δομές.

Επίσης, συζητήθηκε η χρησιμότητα του προγράμματος χρηματοδότησης «ΦιλόΔημος», που θεσμοθετήθηκε την προηγούμενη τετραετία και ακόμα και σήμερα παραμένει ανάσα έργων σε όλους τους Δήμους.

Η αυτοδιοίκηση παραμένει με ισχυρό τρόπο η πρωτογενής σύνδεση του κράτους με την κοινωνία. Οι δήμοι χρειάζονται στήριξη ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια στη καθημερινότητα τους, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές, πλατείες, αθλητικοί χώροι, πολιτισμός, πολιτική προστασία, ζώα συντροφιάς, Κοινωνική Υπηρεσία.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU