Επιτελικό μπάχαλο Κυβέρνησης – Περιφέρειας Αττικής – ΔΕΔΔΗΕ

Και όμως, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν κάποιες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική που δεν είχαν ακόμη ρεύμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στο Ηράκλειο και στη Νέα Ιωνία υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, τουλάχιστον μέχρι τις 10 με 11 το πρωί.

Όπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών. Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά χωρίς ρεύμα παραμένει η Σταμάτα για πέμπτη ημέρα, από την Κυριακή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ενώ χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τέταρτη ημέρα είναι και περιοχές του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου!

Μιλάμε σαφώς για ένα πρωτοφανές κυβερνητικό μπάχαλο που δεν έχει προηγούμενο, αφού παρά το ότι «επιστρατεύτηκε» (για πρώτη φορά) η ΕΜΥ να εκδώσει ανακοίνωση ότι η κακοκαιρία ήταν ουσιαστικά… πρωτοφανής, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι είχαμε μια δυνατή κακοκαιρία και χιονόπτωση στην Αττική, όπως έχει συμβεί τουλάχιστον 3 φορές την τελευταία 20ετία. Και στις προηγούμενες περιπτώσεις, σαφώς δεν έμειναν 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για μέρες.

Έκπτωση στο… ρεύμα

Η κυβέρνηση προσπαθεί πλέον επικοινωνιακά να σώσει ότι σώζεται και σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση στο λογαριασμό ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο, για τα νοικοκυριά εκείνα που έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες. Κάτι φυσικά που προκαλεί, μάλλον, πικρά χαμόγελα. Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν έκπτωση, κάποιων δεκάδων ευρώ, αλλά να έχουν θέρμανση και ζεστό νερό όταν έξω κάνει παγωνιά.

Πελάγωσε η Περιφέρεια

Στη Περιφέρεια Αττικής, μπορεί όλα μέχρι τώρα να πήγαιναν… δεξιά για τον πληθωρικό Γιώργο Πατούλη, αλλά την πρώτη φορά που χρειάστηκε να παρέμβει ουσιαστικά η Περιφέρεια, απ’ όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, τα έκανε… θάλασσα.

Την ώρα που τα βορειότερα προάστια της Αττικής ήδη βυθιζόντουσαν στο σκοτάδι, ο Περιφερειάρχης Αττικής ήταν στο… Σύνταγμα για την αγαπημένη του συνήθεια, τις φωτογραφίες. Έπρεπε να περάσουν πολλές ώρες, σχεδόν μία ημέρα, για να αντιληφθεί ότι τα συγκεκριμένα προάστια εξέπεμπαν SOS και έπρεπε να σπεύσει εκεί η Περιφέρεια με όλες τις δυνάμεις της. Στη συνέχεια, ο Πατούλης προχώρησε στη συνήθη τακτική: Δεν φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι.

Έξαλλοι οι Δήμοι με ΔΕΔΔΗΕ

Σήμερα όμως είχαμε και έντονη σύγκρουση ανάμεσα στην ΔΕΔΔΗΕ και τους Δήμους. Η πρώτη κατηγόρησε τους Δήμους ότι είχε στείλει έγγραφο για να της υποδειχθεί ποια δέντρα να κλαδευτούν. Οι Δήμοι απάντησαν οργισμένοι ότι η ΔΕΔΔΗΕ ήταν ενημερωμένη όλο αυτό το διάστημα. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: «Τώρα που τα προβλήματα στην πόλη αποκαταστάθηκαν ήρθε η ώρα να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ κόντρα στα ΨΕΜΑΤΑ που ακούστηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες ημέρες. Σας είπαν ότι για τις διακοπές στο ρεύμα «φταίνε οι δήμοι που δεν κλάδεψαν τα δέντρα». Απαντάμε με έγγραφο του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ το οποίο έστειλε πρόσφατα στους δήμους και ζητάει από το δασαρχείο μεν άδεια και από δε εμάς και εσάς τους πολίτες να τους υποδείξουμε επικίνδυνα σημεία για να πάνε να κλαδέψουν, ποιοι; τα δικά τους συνεργεία ως οφείλουν! Και φυσικά εμείς τους στείλαμε και τους στέλνουμε συνεχώς τα σημεία κοντά στο δίκτυο της ΔΕΗ που θέλουν κλάδεμα (μαζί και με δικά σας αιτήματα) και τώρα, και στην αρχή του χειμώνα, και το φθινόπωρο και το καλοκαίρι και όλο το χρόνο και όλα τα χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια και την παραδέχονται και οι ίδιοι εγγράφως. Εμείς δεν παίξαμε το παιχνίδι των ευθυνών, όχι τουλάχιστον όταν η πόλη, όλη η Αττική, δοκιμαζόταν. Προτιμήσαμε να δουλέψουμε αντί να μιλάμε στα κανάλια. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ακουστεί η πραγματικότητα γιατί εσείς, οι πολίτες είστε οι μόνοι που δεν φταίτε. Ο δήμαρχος έχει μιλήσει από χθες με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και μαζί συντονίζουν ενέργειες οι ευθύνες αυτές να καταλογιστούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, αφού ο υπεύθυνος για όλο αυτό που ζήσαμε αυτές τις ημέρες – πέραν από τη Μήδεια – ο ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή δεν λέει να τις αναλάβει. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή. Παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Τα golden boys της ΔΕΔΔΗΕ δια χειρός κυβέρνησης

Ως υστερόγραφο, μπορούμε απλά να αναφέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα golden boys της ΔΕΔΔΗΕ και το πώς η σημερινή κυβέρνηση και ο τότε αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δημιούργησε αυτά τα φαινόμενα. Μία πρόγευση εδώ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU