Πρωτοφανές βραχυκύκλωμα κράτους & Περιφέρειας Αττικής – Αφησαν χωρίς ρεύμα Νέα Ιωνία, Ηράκλειο Αττικής & Ν.Φιλαδέλφεια

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησαν τα προηγούμενα 24ωρα ολόκληρες περιοχές της Αττικής, μετά την αδυναμία του κράτους και της Περιφέρειας Αττικής να ανταποκριθούν εγκαίρως στα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στην ομαλή ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων από το βάρος του χιονιού, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στο παρελθόν, σε παρόμοιες καταστάσεις δυνατών χιονοπτώσεων στην Αττική, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση διαρκούσαν λίγες ώρες. Ωστόσο αυτή τη φορά η κρατική κατάρρευση δεν είχε προηγούμενο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 200.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Η χειρότερη κατάσταση εντοπίζεται στη βόρεια Αττική (από την Κηφισιά και πιο βόρεια) ωστόσο παρά πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Ν.Φιλαδέλφεια.

Όπως φαίνεται, χτυπήθηκαν κυρίως οι περιοχές της Καλογρέζας (στη Νέα Ιωνία), του Παλαιού Ηρακλείου (στο Ηράκλειο) και των Απομάχων (στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Οι κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση είναι ότι αφενός ήταν γνωστή η έλευση της κακοκαιρίας στην Αττική εδώ και μέρες και θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα και αφετέρου ότι έχει προχωρήσει σε υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης μεγάλες ευθύνες αποδίδονται και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη, ότι τις πρώτες κρίσιμες ώρες της κακοκαιρίας αποδόθηκε –πάλι- σε επικοινωνιακού τύπου ενέργειες με φωτογραφίσεις στο… Σύνταγμα, την ώρα που ήδη η Βόρεια Αττική δεχόταν το σφοδρό χτύπημα, χωρίς να υπάρχει αποτελεσματική παρέμβαση της Περιφέρειας.

Αυτό ξεκίνησε να γίνεται σχεδόν ένα 24ωρο μετά, όταν πλέον ήταν φανερό πως το πρόβλημα είχε διογκωθεί και όταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έστελναν διαρκώς μηνύματα πανικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ομάδες των πόλεων στο facebook γέμισαν με έντονα παράπονα και εκκλήσεις από μέλη τους -και κατοίκους αυτών των πόλεων- για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Μερικά μόνο χαρακτηριστικά μηνύματα:

– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ προς την πλατεία Ηρώων Καλογρεζας χωρίς ρεύμα από το πρωί… κατάφερα και μίλησα με την ΔΕΗ και εννοείται πως γίναμε μύλος!!!! Η απάντηση τους ήταν να κάνουμε υπομονή και κάποια στιγμή θα το φτιάξουν…

– Τελικά μήπως πρέπει να αναφέρουν ποιοι έχουν ρεύμα να ξέρουμε…

– Καλογρέζα Ζωοδόχου πηγής ακόμη έχει διακοπή ρεύματος, τι νέα από την υπόλοιπη περιοχή;

– Είμαστε 8 ώρες περίπου χωρίς ρεύμα (Οκταβιου Μερλιε). Είναι γενικό το πρόβλημα της Καλογρεζας ή μόνο στη γειτονιά μας?

– Καλογρέζα κλείσαμε 12 ώρες χωρίς ρεύμα με ηλικιωμένους ανθρώπους σπίτι και άμα τους πεις τίποτα θα πουν πρωτόγνωρη κακοκαιρία ..ρε αιντε μου καρεκλοκένταυροι

– Παιδιά στην Βυζαντίου ήμαστε από εχθές το απόγευμα χωρίς ρεύμα μιλάμε με την δεδδηε και η απάντηση είναι δεν έχουμε εκτίμηση χρόνου…έλεος πια με τον ανεμοστρόβιλο λιγότερο πρόβλημα είχαμε..κάτι πρέπει να γίνει ήμαστε μέσα στο κρύο έχουμε μεγάλους ανθρώπους είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει έστω μια λογική ενημέρωση

– Παλαιό Ηράκλειο ακομη χωρίς ρεύμα. Υπάρχει κάποια ενημέρωση;

– Από τις 20.40 εχθές ακόμα δεν έχουμε ρεύμα!!!!

– Στην οδό Ζαλοκωστα 24 ώρες χωρίς ρεύμα και συνεχίζουμε. Αυτό θα πει οργάνωση

– Σας παρακαλώ… είμαστε χωρίς ρεύμα από τις 6 το πρωί στην απομαχων Αναξαγόρα, Ομολογητων ,Φλέμινγκ.Καντε κάτι…για ονομα του Θεού…….έχουμε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά!!!!!

– Εντελως απαράδεκτοι είμαστε στη απομάχων στην Αναξαγόρα δεκαπέντε ώρες χωρίς ρευμα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU