Νέα Ιωνία: Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης σε καφέ την ημέρα διοργάνωσης της αντιφασιστικής συναυλίας στο Ηράκλειο

Μία νέα διάσταση δόθηκε σήμερα στην υπόθεση της επίθεσης σε καφέ την ημέρα διοργάνωσης της αντιφασιστικής συναυλίας στο Ηράκλειο την 28η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι για αυτό το γεγονός η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα». Διαβάστε ενδεικτικά εδώ:

Συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα – Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος

 

Σήμερα, υπήρχε ανάληψη ευθύνης στο συγκεκριμένο καφέ, από την οργάνωση «Πυρήνας Σιράζ Σαφτάρ» με την αιτιολογία ότι εκεί εργάζεται μέλος της οργάνωσης Propartia.

 

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι «Ακόμα, θέλουμε να τονίσουμε ότι η επίθεση στο εν λόγω μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της αντιφασιστικής συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην πλατεία Ηρακλείου καθώς και με τις συλλογικότητες-οργανώσεις που ανέλαβαν την περιφρούρησή της» – ουσιαστικά δηλαδή η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο «Ρουβίκωνας» δεν έχει σχέση με το γεγονός.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

«Στις 28 Οκτωβρίου επιλέξαμε να επισκεφτούμε το (σημειώνεται το όνομα του καφέ) στη Νέα Ιωνία επί της λεωφόρου Ηρακλείου την ώρα που εργαζόταν σε αυτό ο (σημειώνεται ένα ονοματεπώνυμο) μέλος της φασιστικής ομάδας Propatria.

 

Για μία ακόμη φορά ένα μέλος της Propatria μας έδειξε τις μαχητικές του ικανότητες, τρέχοντας να κρυφτεί στην αποθήκη του καταστήματος. Η Propatria πρόκειται για μία ομάδα που δρα και κινείται αόρατα, με ελάχιστη παρουσία στους δρόμους και συνήθως ολιγόλεπτη, μέσα σε πλαίσια λεζάντας, «τσιτάτων» αλλά και με όρους θεάματος προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει τη νεολαία, αναγκάζοντας το αντιφασιστικό κίνημα να αναλάβει ρόλο ντέτεκτιβ προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στα μέλη της.

 

Να γνωρίζουν καλά ότι εμείς θα επιλέγουμε κάθε φορά τον στόχο, την ώρα αλλά και το μέρος. Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος είναι να διαλύσει κάθε φασιστικό πυρήνα, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια τους για πολιτική ανασυγκρότηση, με πείσμα, οργάνωση και πίστη ο ένας δίπλα στην άλλη.

 

Ακόμα, θέλουμε να τονίσουμε ότι η επίθεση στο εν λόγω μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της αντιφασιστικής συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην πλατεία Ηρακλείου καθώς και με τις συλλογικότητες-οργανώσεις που ανέλαβαν την περιφρούρησή της.

 

Οι συλλήψεις καθώς και οι μηχανές που κατασχέθηκαν λίγες ώρες μετά την επίθεση δεν έχουν καμία εμπλοκή στη δράση μας αλλά βασίζονται στη γνωστή τακτική της ΕΛ.ΑΣ ,να στοχοποιούν αγωνιστές μέσα από τη γνωστή «δεξαμενή υπόπτων». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες.

 

Υ.Γ. Οι νίκες και οι ήττες μας, τα λάθη και η αυτοκριτική μας, η τρυφερότητα και η σκληρότητά μας, οι αντιφάσεις και οι βεβαιότητες μας δε θα βρουν ποτέ τη θέση τους στο στρατόπεδο του εχθρού. Θα είναι η πρώτη ύλη για την επόμενη προλεταριακή επίθεση, για την επόμενη έφοδο στον ουρανό.

 

Πυρήνας Σιράζ Σαφτάρ»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU