Οι θέσεις της νέας δημοτικής αρχής Ν.Ιωνίας για τις εξελίξεις στην ΕΡΙΟΤΕΚ

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΕΡΙΟΤΕΚ εξέδωσε η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον Παναγιω΄τη Μανούρη, ο οποίος επικράτησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (αναλαμβάνει από 1/1/24). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, που προκλήθηκε με επιτολή της παράταξής μας, αποφασίστηκε ομόφωνα :

1)Να ασκηθούν όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα προς αντίκρουση της απόφασης με αρ. πρωτ. 82857/19-10-2023 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την συνδρομή εξιδεικευμένου έγκριτου νομικού προσώπου.

2) Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3) Να δοθεί συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ για ενημέρωση των συμπολιτών μας αλλά  και γνωστοποίηση προς το κεντρικό κράτος  και  τα  συναρμόδια Υπουργεία ώστε το Ο.Τ 425 να απαλλοτριωθεί και να δοθεί στο Δήμο Νέας Ιωνίας αποκλειστικά για σχολική χρήση.

Παρά τη ομοφωνία όμως των Δημοτικών Συμβούλων , η κα Δήμαρχος προκλητικά και αυθαίρετα δεν εκτέλεσε ούτε αυτή την απόφαση μας, η οποία αφορά θέμα ύψιστης σημασίας για τα συμφέροντα της Ιωνίας μας.

Παρότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον αφού ο Δήμος  κινδυνεύει να χάσει το ακίνητο της ΕΡΙΟΤΕΚ και ο χρόνος κυλάει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η Δημοτική Αρχή και η κ. Δήμαρχος συνεχίζει την ίδια αδικαιολόγητη αδράνεια και ολιγωρία σε πράξεις που οφείλει να πραγματοποιήσει.

Από τις 2 Νοεμβρίου έως σήμερα , δηλαδή δέκα ημέρες μετά :

 

Ø  Δεν έχει αναζητήσει ούτε έχει βρει έγκριτο Δικηγόρο για την νομική συνδρομή του στην διαδικασία της προσφυγής που έχουν ανοίξει οι αντίδικοι ενώπιον της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης.

 

Ø  Δεν συντόνισε την παράσταση διαμαρτυρίας των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αντί αυτού κανόνισε την επίσκεψη του κ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης στο Δημαρχείο της πόλης μας, την Παρασκευή  10 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ακόμη και έτσι,  η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η ίδια η Δήμαρχος την υπονόμευσε.

Και είναι υπονόμευση σε βάρος των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων το ότι η ενημέρωση ενώ θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό  τηλέφωνο  δικό της ή  έστω  κάποιου  Αντιδημάρχου , προτίμησε να στείλει  πρόσκληση που στάλθηκε μόνο στο προσωπικό τους e-mail χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση το βράδυ στις 8/11, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν εγκαίρως και να μην εμφανιστούν στο γραφείο της Δημάρχου.

Εφόσον η κα Δήμαρχος επέλεξε να κάνει την όλη διαδικασία τυπική μόνο με mail, όφειλε  να στείλει την πρόσκληση στο e-mail των Δημοτικών Παρατάξεων για να τους ενημερώσει θεσμικά, έγκαιρα και αποτελεσματικά για την επικείμενη συνάντηση, καθώς οι Επικεφαλής δεν γνώριζαν το παραμικρό ούτε και τους ρώτησε προηγουμένως για την δυνατότητα (ή μη) να προσέλθουν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στην συνάντηση με τον κ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης, εξαιτίας  ίσως ανειλημμένων  επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεών τους.

 

Ø  Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την συνέντευξη Τύπου που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί για ενημέρωση των δημοτών και γνωστοποίηση προς το κράτος ώστε το Ο.Τ 425 να απαλλοτριωθεί και να δοθεί στο Δήμο Νέας Ιωνίας αποκλειστικά για σχολική χρήση.

Είναι χρέος μας, και ως νέα Διοίκηση του Δήμου, να ενημερώνουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις στο σοβαρό αυτό θέμα. Και τούτο όχι μόνον για να γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά και για να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της ΕΡΙΟΤΕΚ από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή της και προσωπικά την ίδια την κα Δήμαρχο .

Για όλα όσα δεν έκαναν από ολιγωρία και αδικαιολόγητη αδράνεια,  παραλείποντας το καθήκον τους να προασπίσουν τα συμφέροντα των παιδιών της Ιωνίας για εκπαίδευση σε σχολεία ανθρώπινα και ασφαλή.

 

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU