Εργασίες στην λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: « Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου μεγιστοποιούμε το επίπεδο ασφάλειας με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων»

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκίνησαν την Πέμπτη 27 Μαΐου, συγκεκριμένα έργα στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας -Σουνίου η οποία είναι η πρώτη οδός στην οποία θα γίνουν στοχευμένες επεμβάσεις βάσει μελέτης η οποία έχει εκπονηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα στο 42ο χλμ της παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου στη θέση  «Ευκάλυπτα»  πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν απόξεση παλαιού οδοστρώματος και διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα για μήκος ενός χιλιομέτρου, καθώς και επαναδιαγράμμιση του οδικού  άξονα  από το Ναό του Ποσειδώνα έως τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας (RIBAS).

Μετά το πέρας των εργασιών ασφαλτόστρωσης θα εκτελεστούν εργασίες κατακόρυφης σήμανσης, με τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων ενημέρωσης των πολιτών για την επικινδυνότητα της περιοχής, αναλάμποντων προειδοποιητικών σηματοδοτών αλλά και διατάξεων μέτρησης της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να περατωθεί στις 9 Ιουνίου 2021. Επιπροσθέτως περί τα τέλη Ιούνιου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση η οποία περιλαμβάνει εργασίες διαγράμμισης, τοποθέτησης ανακλαστήρων οδοστρώματος και ακουστικών ταινιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: « Διαρκής μας στόχος είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών με δράσεις πρόληψης που μειώνουν τους κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Σ΄αυτό το πλαίσιο με στοχευμένες παρεμβάσεις σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου μεγιστοποιούμε το επίπεδο ασφάλειας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός οδικού δικτύου σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU