Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Εορταστική εκδήλωση για παιδιά και ενήλικες &… escape room!

Παγανοί και Καρκάντζαλοι! Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στις 2 Ιανουαρίου 2024, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο καλωσορίζει τη νέα χρονιά με κάποια από τα πιο όμορφα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, με έμπνευση και από τη Λαογραφική Συλλογή του.

Παγανά, Τσιλικρωτά, Παρωρίτες, Παγανοί, Καταχανάδες, Πλανήταροι, Βατρακούκοι, Κωλοβελόνηδες, Λυκοκάντζαροι, Καρκατζέλια, Σκανκαρτζούλια… κι άλλα τόσα ονόματα για τα πιο αστεία, κατεργάρικα και ολίγον… τρομακτικά πλάσματα του Δωδεκαήμερου!

“Η Πλούμπω στον Μύλο”, ένα υπέροχο παραμύθι με αρχαιοελληνικές ρίζες, που η αφηγήτρια αγαπά ιδιαίτερα γιατί της το αφηγείτο η μητέρα της,

“Ο Μύλος των Παγανών”, ένα συγκλονιστικό παραμύθι από την Ίμβρο

και άλλες σκανταλιάρικες ιστορίες των μοχθηρών ανακατωσούρηδων ξετυλίγονται μέσα σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της νεότερης Ελλάδας. Ειδικά για τη βραδιά, θα βγουν από τις προθήκες του Μουσείου παραδοσιακές φορεσιές απαράμιλλης τέχνης και αντικείμενα, που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα.

Η γνωστή αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, οι αφηγήσεις της οποίας για τους καλικάντζαρους είναι από τις πιο αγαπητές και έχουν μαγέψει ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, ξετυλίγει με ευφράδεια τα παραμύθια πλαισιώνοντας την αφήγησή της με τραγούδια, μελίσματα, λαρυγγισμούς και εντυπωσιακές αλλαγές στη φωνή της, καθώς και με τα παράξενα μουσικά της όργανα απ’ όλο τον κόσμο.

Σχεδιασμός-αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 18:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Από 6 ετών

Εισιτήριο: €10 (ενήλικες), €5 (παιδιά έως 12 ετών)

Προαγορά εισιτηρίων στην υποδοχή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

 

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Τρίτη-Παρασκευή, 10:00-16:00, τηλ. 210-3237315 (εσωτ. 116, 222, 104)

 

Escape room «Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο…»

”Αγαπημένε μου φίλε,

Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και εμπιστεύομαι απόλυτα μόνο εσένα για να με βοηθήσεις. Όπως ξέρεις είμαι επικεφαλής επιμελητής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Υπέπεσε εσχάτως στην αντίληψή μου σχέδιο για την κλοπή ενός πολύτιμου ιστορικού κειμηλίου του Mουσείου. Δεν ήξερα ποιον να εμπιστευτώ και σε ποιον να μιλήσω, καθώς δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω ποιοι εμπλέκονται στη συνωμοσία….”

Στις 5 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00 το μεσημέρι, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει πιλοτικά τη νέα ψυχαγωγική/εκπαιδευτική του δράση «Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο…».

Με στοιχεία που θυμίζουν τα θεματικά δωμάτια απόδρασης (escape rooms), παρέες παιδιών αλλά και μεμονωμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρατηρήσουν, να συλλέξουν στοιχεία, να συνθέσουν απαντήσεις, να λύσουν γρίφους και να εκπληρώσουν αποστολές αλληλεπιδρώντας με τον χώρο και τους ανθρώπους του Μουσείου αναπτύσσοντας τη συνεργατικότητά τους, εξασκώντας τις πνευματικές τους ικανότητες καθώς και την ταχύτητά τους στη λήψη αποφάσεων και την επίλυση γρίφων και όλα αυτά υπό την αφόρητη πίεση του χρόνου ώστε να καταφέρουν να αποδράσουν εγκαίρως. Αν δεν τα καταφέρουν, απλά θα μείνουν για πάντα παγιδευμένοι στο Μουσείο.

Δεν απαιτούνται ιστορικές γνώσεις, αφού οι συμμετέχοντες εμπλέκονται στην ιστορική αφήγηση του Μουσείου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού.

Απευθύνεται σε παιδιά: 14-17 ετών

Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6938395635.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU