Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – «Ανοίξτε τα μπαούλα»

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», με τη δράση «Ανοίξτε τα μπαούλα», την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 13.00.

Η δράση σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί από τη δημιουργό Μαγδαληνή Δρούμπουλα, (Magdalene D), η οποία διασώζει και προβάλλει παλαιότερα και νεότερα εργόχειρα, ενσωματώνοντάς τα σε ρούχα σύγχρονης αισθητικής.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανοίξουν τα μπαούλα τους και να ανασύρουν εργόχειρα (κεντήματα, δαντέλες, υφαντά), που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν σε σύγχρονες δημιουργίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού τους.

Στη δράση περιλαμβάνεται ανάγνωση κειμένων της δημοσιογράφου-συγγραφέως Βάλιας Πετούρη με συνοδεία φλάουτου από τον Γιώργο Ζαρκάδα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Αγγέλα Βιδάλη, τηλ: 210-3237617 (εσωτ. 116), Κωνσταντίνα Καλαϊντζή, τηλ.: 210-3237617 (εσωτ. 222).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU