Επιστρέφει το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στη Νέα Ιωνία λόγω… εκλογικής περιφέρειας

Επιστρέφει τελικά το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στη Νέα Ιωνία. Όπως όλα δείχνουν, η εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (Βόρειος Τομέας Αθηνών όπου περιλαμβάνονται η Νέα Ιωνία, το Ηράκλειο Αττικής και όμορες περιοχές), σε σχέση με την εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται ο πρώην υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δυτικός Τομέας Αθηνών), ήταν το κρίσιμο στοιχείο γι’ αυτήν την εξέλιξη…

 

Το συγκεκριμένο φαρμακείο, που εξυπηρετεί κυρίως ασθενείς που χρειάζονται αγωγή που δεν δίνεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, στεγαζόταν στο κέντρο υγείας που βρίσκεται στην γέφυρα της Αλέκου Παναγούλη, στα όρια της Νέας Ιωνίας με το Ηράκλειο Αττικής, δίπλα στο Lidl.

Ωστόσο τον Ιανουάριο οι ασθενείς βρέθηκαν μπροστά σε μία ξερή ανακοίνωση ότι το φαρμακείο κλείνει και θα εξυπηρετούνται πλέον από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στην Αγία Παρασκευή με αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων (Δείτε εδώ: Νέα Ιωνία: Ξεσηκωμός για το ανάλγητο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ – Επιστολή Μανούρη στον Γεωργιάδη)

Ακολούθησαν κινητοποιήσεις και επιστολή του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη στον νυν υπουργό Υγείας, αλλά και συνάντηση των δυο τους (Δείτε εδώ: Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας – Υποσχέσεις Γεωργιάδη ότι θα ξανανοίξει – Που είναι οι παγίδες).

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να απομακρυνθεί το φαρμακείο από τη Νέα Ιωνία πάρθηκε επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προφανώς δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι γίνεται σε μία περιοχή που είναι εκτός της εκλογικής του περιφέρειας.

 

Ωστόσο η έλευση του Άδωνι Γεωργιάδη, άλλαξε προφανώς την ατζέντα, αφού η Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται ο νυν υπουργός.

 

Προφανώς αυτό το γεγονός είναι λυπηρό και αρκετά εξοργιστικό για το πως λειτουργεί η κυβέρνηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, ωστόσο το κέρδος είναι ότι τουλάχιστον το φαρμακείο θα επιστρέψει στη Νέα Ιωνία και δεν θα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

 

Ανακοίνωση δήμου Νέας Ιωνίας

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νέας Ιωνίας  «Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, ανακοινώθηκε στον Δήμαρχο η συμφωνία που επήλθε για την ανανέωση της μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζει τη  Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας επί της οδού Αλέκου Παναγούλη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι επιστρέφει και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που στεγαζόταν στο συγκεκριμένο κτίριο».

 

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας. Όπως σημειώνεται «η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τον αγώνα και την κινητοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων και συνταξιούχων, που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους υποχρέωσαν να ανακοινώσουν πως το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα επιστρέψει στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, όπως και ότι ανανεώθηκε η μίσθωση του κτιρίου στην οδό Αλέκου Παναγούλη που στεγάζεται το Κέντρο.

Είναι φανερό πως, χάρη σ’ αυτήν την ενεργοποίηση των σωματείων και των φορέων της περιοχής, έγινε γνωστό το πρόβλημα και δημιούργησε μεγάλη αγανάκτηση στον λαό της Νέας Ιωνίας και των γύρω δήμων.

Μεγάλη συμβολή επίσης είχε το γεγονός ότι το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στη Βουλή, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσαν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταδικαστεί η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης.

Η ΝΔ, που μόνο αυτό το διάστημα νομιμοποιεί τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και εξαπολύει μια γενικότερη επίθεση στο εισόδημα και τη ζωή μας, υποχώρησε κάτω από το βάρος της οργής και των δίκαιων αιτημάτων του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να συνεχίσουν στον ίδιο αγωνιστικό και μαχητικό δρόμο.

Καλεί σε επαγρύπνηση καταρχήν για να εγκατασταθεί ξανά το φαρμακείο στη Νέα Ιωνία, αλλά ακόμη περισσότερο για να σταματήσει η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, να στελεχωθεί με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να λειτουργεί απρόσκοπτα και να εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας.

Εντείνουμε τον αγώνα για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο τον λαό. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU