Γιώργος Στέφας: Η Νέα Ιωνία παρακμάζει…

Οι δημιουργοί του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου εμπνεύστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από ιστορίες διαφόρων «βλαχοδημάρχων» και «πολιτικών» της μεταπολεμικής Ελλάδος. Από το «υπάρχει και φιλότιμο» με τον θρυλικό Μαυρογιαλούρο μέχρι το «Η κύρια Δήμαρχος» με την αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου, μας προσφέρουν μέχρι σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά, στιγμές απίστευτου γέλιου. Ταυτόχρονα, όμως, μας θυμίζουν και μια Ελλάδα που θέλουμε να… ξεχάσουμε.

Δυστυχώς, ωστόσο, στη Νέα Ιωνία έρχεται η πραγματικότητα να ξεπεράσει τη φαντασία. Έρχονται τα γεγονότα να μας δείξουν πως μια πόλη αντί να κάνει βήματα μπροστά (ειδικά σε μια χώρα που πλήρωσε και πληρώνει πανάκριβα τακτικές αδιαφάνειας, ρουσφετιών και ασυδοσίας) τρέχει με ταχύτητα προς τα πίσω στην εποχή της  «Ασπασίας και του Ανάργυρου». Και όταν λέω προς τα πίσω αναφέρομαι στα γεγονότα που είδαν το φως τη δημοσιότητας στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες με αρνητική πρωταγωνίστρια τη Δήμαρχο, κ. Θωμαϊδου.

Μία κ. Δήμαρχο που καταγγέλθηκε δημόσια από εργολάβο ότι του «ανέθεσε», χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, έργα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τον άφησε εντέλει απλήρωτο. Και το ζήτημα δεν είναι απλώς ότι ο εργολάβος έκανε τη σχετική καταγγελία, το ζήτημα είναι πως τα έργα στα οποία αναφέρεται έχουν όντως πραγματοποιηθεί και μάλιστα έχουν διαφημιστεί από την κ. Δήμαρχο στον απολογισμό της.

Επίσης, για τα ίδια έργα, έχουν κατατεθεί δεκάδες ερωτήσεις από Δημοτικούς Συμβούλους, χωρίς ποτέ η κ. Θωμαϊδου να δώσει απάντηση. Την ίδια τακτική επέλεξε και τώρα, αφού μόλις πληροφορήθηκε την επισημοποίηση της καταγγελίας κρύφτηκε για να μην δώσει απαντήσεις. Βέβαια, αυτή η επιλογή της δεν προξένησε εντύπωση σε κανέναν γνώστη των όσων διαδραματίζονται στη Νέα Ιωνία. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ζητήσω από την ίδια καμία απάντηση επί του θέματος. Άλλωστε, η καταγγελία έχει πάρει το δρόμο της και σύντομα το λόγο θα έχουν οι ελεγκτικές αρχές.

Όμως, όντας ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, θα ζητήσω να πάρουν θέση τα μέλη της Δημοτικής ομάδας της κ. Θωμαϊδου, τα οποία δυστυχώς σιωπούν. Θα ζητήσω να πάρουν θέση γιατί θέλω να δω το μήνυμα που στέλνουν στους νέους κυρίως Δημότες αυτής της πόλης. Θα στείλουν μήνυμα συγκάλυψης ή θα στείλουν μήνυμα απαίτησης διαφάνειας στα κοινά του Δήμου μας; Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει το δικαίωμα της σιωπής. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουν άπαντες να πάρουν θέση και να αποδείξουν αν τα λόγια τους συνάδουν με τα έργα τους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την Δημοτική Παράταξη

“Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης”

Μέλος του Τομέα Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU