Γιορτές στη Νέα Ιωνία & Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικο Χωριό, φωταγώγηση δέντρων & εκδηλώσεις UPDATE 8/12

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία (UPDATE 8/12/2022)

Μέχρι σήμερα (6 Δεκεμβρίου) έχει ανακοινωθεί το επίσημο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας λοιπόν δίνει το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με την καθιερωμένη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πόλη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στην πλατεία Σημηριώτη, φωτίζοντας με Χαρά, Ελπίδα και Αισιοδοξία όλους μας.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και εορταστικές δράσεις με τη συμμετοχή των Χορωδιών του ΟΠΑΝ (παιδική-νεανική και παραδοσιακή), της Χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ιωνίας και του προγράμματος Dance Work Out του Ο.Π.Α.Ν.

Το Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας (UPDATE 8/12/2022)

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί όλους να απολαύσετε το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 9 Δεκέμβρη και ολοκληρώνονται στις 29 Δεκέμβρη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:

Παρασκευή 09/12/2022

 

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Ώρα 18:00, πλατεία Σημηριώτη

Φωτίζουμε το δέντρο μας με τη συμμετοχή των χορωδιών του ΟΠΑΝ (παιδική-νεανική και  παραδοσιακή), τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Η κ. Εύα Φάκλαρη μας «σεργιανίζει» στα μικρασιατικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το νέο πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Ν. “DANCE PASSION” μας καλεί σε ένα χορευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κίνησης κάτω από τα φώτα του δέντρου μας για να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Ελένη Σχοινά και Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.

 

Σάββατο 17/12/2022

Μουσική εκδήλωση με τη Λίνα Ροδοπούλου

Ώρα 12:30, πλατεία Σημηριώτη

Η γνωστή καλλιτέχνης θα μας ταξιδέψει με ένα μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Σύγχρονα και διαχρονικά, αλλά και χριστουγεννιάτικα, όλα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους.

 

Σάββατο 17/12/2022

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Ωδείου

Ώρα  18:00, Συνεδριακό Κέντρο

Οι μαθητές του Ωδείου ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την υποστήριξη των καθηγητώντους και την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Στουπάκη.

 

Κυριακή 18/12/2022

«Ο παραμυθάς των Χριστουγέννων»

Ώρα  12:30, πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Διαδραστική παράσταση στην οποία  θα παρουσιαστούν τα  ελληνικά ήθη και έθιμα, παιχνίδια και πολλά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα.

 

Παρασκευή 23/12/2022

Μουσική συναυλία GoinThrough

Ώρα  20:00, πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Μια μοναδική συναυλία που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με το πιο γνωστό και πετυχημένο hiphop/rap συγκρότημα της Ελλάδας

 

Σάββατο 24/12/2022

«Μαγικά  Χριστούγεννα»

Ώρα  12:00, πλατεία Σημηριώτη

O Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά φτιάχνουν στο εργαστήριο τα δώρα για τα παιδιά, αλλά τα πειραχτήρια ξωτικά προτιμούν να στήσουν την δική τους γιορτή προσκαλώντας τα «Μαγικά Παιχνίδια». Θα υπάρχει μηχανή τεχνητού χιονιού που ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα εκτοξεύει νιφάδες χιονιού. Στόχος είναι να μεταφερθούν στα παιδιά όλων των ηλικιών η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων

 

Τετάρτη 28/12/2022

« Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Ώρα 18:00, Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας

Κουκλοθέατρο που θα μεταφέρει τους μικρούς φίλους μας στο χιονισμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα και τους καλεί να γνωρίσουνε την ιστορία του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ! Η γνωστή ιστορία του Κάρολου Ντίκενς θα μαγέψει μέσα από μία κουκλοθεατρική μεταφορά με χειροποίητα σκοινιά και κούκλες.

 

Πέμπτη 29/12/2022

Dance and Games Motivation

Ώρα 12:30πλατεία Σημηριώτη

Μικρά και μεγάλα παιδιά όλων των ηλικιών θα ενωθούνε σε αγαπημένα παιχνίδια, θα ζωγραφίσουνε πολύχρωμα μπαλόνια και θα δημιουργήσουνε χορογραφίες που θα μείνουν αξέχαστες, με το νέο πρόγραμμα του ΟΠΑΝ!

 

Πέμπτη 29/12/2022

«Καλήν εσπέρα άρχοντες»

Ώρα  20:00, Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας

Ο Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Χορού- Λαογραφικό Εργαστήρι  «Το Χοροστάσι» θα παρουσιάσει μία γιορτινή παράσταση με χορό καιτραγούδια από όλη την Ελλάδα, με μικρασιατικά ρεμπέτικα, με κάλαντα και δρώμενα του Ελληνικού Δωδεκαημέρου.

 

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Ώρα 10:00-12:30

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Κάρτες, στολίδια και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι.

 

Ανάγνωση παραμυθιού

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Ώρα 12:00

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόροςθα διαβάζει στα παιδιά το αγαπημένο του παραμύθι, τον “Εγωιστή Γίγαντα” του Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα παραμύθι μέσα στο πνεύμα των ημερών που διδάσκει τη δύναμη της προσφοράς και της αγάπης.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στον 4ο όροφο της βιβλιοθήκης. Σε κάθε εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας  5-12 ετών. Η συμμετοχή είναι με κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2102776470

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 2022

Δράση συγκέντρωσης Χριστουγεννιάτικων Δώρων από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα που κάθε παιδί περιμένει.

Για αυτό, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ!!!

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», διοργανώνουμε δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων, ώστε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς το δώρο του.

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Λεωφ, Ηρακλείου 264).

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν για τα παιδιά της πόλης μας δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό, τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

Επίσης ανακοινώθηκαν και οι εκδηλώσεις στον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ):

Ηράκλειο Αττικής

Τα Χριστούγεννα είναι λίγες ημέρες μακριά και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βάζει τα γιορτινά του για να ανεβάσει τη διάθεση μικρών και μεγάλων. Η πόλη έχει ήδη στολιστεί, έτοιμη για το σύνθημα της… επίσημης έναρξης της εορταστικής περιόδου με τη φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19.30 παρέα με τους Cadjo Dilo.

Το χριστουγεννιάτικο φως πρέπει να φτάσει σε κάθε άκρη της πόλης και έτσι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.30 ανάβει ακόμα ένα δέντρο, στην πλατεία του Αγίου Λουκά, αυτή τη φορά με παιδικό πρόγραμμα.

Η μεγάλη ατραξιόν όμως των φετινών Χριστουγέννων στο Ηράκλειο είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ο Δήμος στήνει από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου στον χώρο απέναντι από το 4ο Δημοτικό της πόλης (πάροδος Αλωνίων) με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για όλους τους μικρούς Ηρακλειώτες ή όσους θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό είναι δωρεάν για όλους.

Αναλυτικά:

Με την μπάντα των Gadjo Dilo και τις υπέροχες διασκευές που ερμηνεύουν από παλιά, αξέχαστα τραγούδια σε jazz και swing ήχους, ανάβει το δέντρο της κεντρικής πλατείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα.

Το… κουμπί θα πατήσει, παραδοσιακά, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, παρέα, όπως πάντα, με παιδιά του Ηρακλείου για να γεμίσει ο Δήμος χριστουγεννιάτικο φως. Μαζί τους και ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.30 στην πλατεία Αγίου Λουκά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου αναβιώνει τις παιδικές ιστορίες που έχουν αγαπήσει τόσες γενιές. Από τη Λιλιπούπολη των Χατζιδάκι και Κυπουργού, στο Μόρμολη του Σπανού και τον Τεμπέλη Δράκο του Χατζηπιερή, η ομάδα των Candyband έχει ετοιμάσει και παρουσιάζει ένα κεφάτο, διαδραστικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά της πόλης. Μαζί και ο μοναδικός ζογκλέρ Deva με τα απίστευτα ακροβατικά του. Μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου, το δέντρο ανάβει η ηθοποιός και περιφερειακή σύμβουλος, Μαίρη Βιδάλη.

Παιχνίδια, κατασκευές, χορός, τραγούδι, γλυκά, carousel και φυσικά… ο Άγιος Βασίλης είναι λίγα μόνο από όσα θα περιμένουν τα παιδιά του Ηρακλείου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήνει ο Δήμος για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τις 23 Δεκεμβρίου, με το κλείσιμο των σχολείων, έως τις 2 Ιανουαρίου του νέου έτους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα έχει ανοικτές τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στον χώρο απέναντι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (πάροδος Αλωνίων).

Αναλυτικότερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χωριού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Το φως των Χριστουγέννων ας φέγγει στην κατεύθυνση της ελπίδας για ένα αύριο πολύ καλύτερο από το σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε, από το δικό μας μετερίζι, αυτή την ευχή να προσπαθούμε να την κάνουμε πραγματικότητα για όλους. Τώρα στις γιορτές φωτίζουμε την πόλη μας, φωτίζουμε τις καρδιές μας για να φέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των συμπολιτών μας, κυρίως στα μικρά παιδιά που είναι το αύριο, που είναι η ελπίδα μας. Καλές γιορτές σε όλους. Σας περιμένω στις εκδηλώσεις του Δήμου μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Συγκέντρωση δώρων

Επίσης, αυτό το Σάββατο στο Ηράκλειο: Και αυτές τις γιορτές Όλοι Μαζί Μπορούμε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικο δώρο. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συγκεντρώνει προσφορές σε παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά στα παιδιά ώστε να φτάσει η αγάπη σε όλα τα σπιτικά που το έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στον χώρο του δημαρχείου.

Στην δράση συμμετέχει ενεργά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής όπως και σχολεία και σύλλογοι της πόλης που θα τραγουδήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

«Η αλληλεγγύη και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο είναι υπόθεση 365 ημερών για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Πόσο μάλλον την περίοδο των γιορτών που είναι κατ’ εξοχήν η εποχή για να δώσουμε παραπάνω αγάπη, κυρίως στα μικρά παιδιά που με τόση λαχτάρα περιμένουν τον Άγιο Βασίλη. Ας γίνουμε λοιπόν, εμείς ο Άγιος Βασίλης για τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χαρά», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU