Ιωνικός Σύνδεσμος: «Τα αστεράκια στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.»

Τους χώρους του μουσείο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) στη Νέα Ιωνία επισκέφθηκαν την περασμένη Κυριακή η Παιδική Θεατρική Ομάδα  “Τ’ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ” του Ιωνικού Συνδέσμου, μαζί με τους γονείς τους, την υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Δέσποινα Γεωργαντζή και την θεατρολόγο Ισμήνη Σακελλαροπούλου.

 

Τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Ιωνικού Συνδέσμου, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος στην αρχή της ξενάγησης τους μίλησε “για τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των προσφύγων στη Ν. Ιωνία”, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

 

Ακολούθως περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου Υφαντουργίας-Ταπητουργίας όπου τα παιδιά είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον ταπητουργικούς και υφαντουργικούς ιστούς, συμπληρωματικά μηχανήματα και εργαλεία από τους εξοπλισμούς των εργοστασίων, την περίοδο που είχαν καταστήσει τα πολλά εργοστάσια  που λειτουργούσαν στην πόλη, το λεγόμενο Manchester της Ελλάδας.

 

Στη συνέχεια σειρά είχε το Λαογραφικό μουσείο όπου η ξενάγηση είχε αναφορά “στις αλησμόνητες πατρίδες των προσφύγων της Ανατολής” και στα εκθέματα που έφεραν ή χρησιμοποίησαν όταν εγκαταστάθηκαν στους Ποδαράδες, όπως ήταν η πρώτη ονομασία του συνοικισμού της Ν. Ιωνίας.

 

Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση προσφέρθηκε κέρασμα και όλοι φύγανε ενθουσιασμένοι από την εν λόγω δράση.

 

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκά Χριστοδούλου, για την ωραία ξενάγηση που πραγματοποίησε και τα τόσα ωραία ενδιαφέροντα που μάθανε  μικροί και μεγάλοι, για την ιστορία της πόλης μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU