Ηράκλειο Αττικής: Επιχείρηση… ελεύθερα πεζοδρόμια -UPDATE 19/5

Αποφασισμένος να πάρει μέτρα για την κατάληψη των πεζοδρομίων και τον αντίστοιχό αποκλεισμό των πεζών απ’ αυτά, εμφανίζεται ο δήμος Ηρακλείου.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο θέμα των πεζών, ζητώντας κυρίως από τις επιχειρήσεις εστίασης να τηρούν τους κανόνες παραχώρησης των έξτρα χώρων για τραπεζοκαθίσματα (που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας) ώστε να μένει επαρκής χώρος για τους πεζούς.

Με μία επιτόπου έρευνα στο κέντρο του Ηρακλείου, αυτό που προκύπτει είναι ότι φαίνεται πως οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα και δεν επεκτείνονται πέρα από τον έξτρα χώρο ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το δήμο Ηρακλείου.

Πάντως εάν οι αναγνώστες του zonews.gr διαπιστώσουν πως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρούνται τα μέτρα και η διέλευση των πεζών είναι αδύνατη, μπορούν να στείλουν τις καταγγελίες και τις αντίστοιχες φωτογραφίες εδώ: info@zonews.gr

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι καταγγελίες θα προστεθούν ως συμπληρωματικό στοιχείο στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ.

Δείτε τις φωτογραφίες όπου πράγματι υπάρχει ικανοποιητικός χώρος για τους πεζούς

Το πρόβλημα δημιουργείται από τα παρκαρισμένα οχήματα και μηχανές, θέμα εξάλλου που είχε αναδειχθεί από το zonews.gr και τις προηγούμενες ημέρες (δείτε εδώ).

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18 Μάιου, πριν αρχίσει να συγκεντρώνεται ο πολύς κόσμος, το πρόβλημα παρουσιάστηκε αποκλειστικά από μηχανές, αφού ως πιο ευέλικτες παρκάρουν εντελώς πάνω στο πεζοδρόμιο, μπλοκάροντας την διέλευση των πεζών ή καροτσιών με παιδιά. 

Δείτε τις φωτογραφίες

Συνήθως αργότερα ακολουθούν τα αυτοκίνητα, αλλά και πολύ περισσότερες μηχανές.

Το θέμα πραγματικά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, γιατί οι παραβάτες είναι… πάρα πολλοί, με αποτέλεσμα ο ένας οδηγός να μιμείται τον άλλο.

UPDATE 19/5 – Μήνυμα αναγνώστη

“Οδός Πεύκων ένα χαλαρό απόγευμα”:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU