Άνοιξε (καλώς) η εστίαση, επανήλθαν (κακώς) τα γαϊδούρια

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού επιτέλους μπορέσαμε να πάμε και πάλι στα αγαπημένα μας στέκια – ή τουλάχιστον σ’ αυτά που έχουν εξωτερικούς χώρους.

Μια συνήθεια που μας έλειψε απίστευτα. Αυτό το οποίο όμως δεν μας έλειψε καθόλου, το αντίθετο μάλιστα, είναι η γνωστή άθλια και μάλλον καγκούρικη συμπεριφορά των ιδιοκτητών (κυρίως) ΙΧ και μηχανών να παρκάρουν όπου γουστάρουν για να πάνε να πιουν τον καφέ τους.

Εάν δε, είναι δυνατόν να παρκάρουν και δίπλα στην καρέκλα τους, ακόμη καλύτερα (γι αυτούς).

Το Ηράκλειο, ως μια περιοχή με πολλές επιχειρήσεις εστίασης, ξεκίνησε να δεινοπαθεί και πάλι από τη Δευτέρα του Πάσχα αφού οχήματα και μηχανές καβαλούν όποιο πεζοδρόμιο μπορούν.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που μας έστειλε μητέρα με καρότσι (φαίνεται λίγο αριστερά το καρότσι) η οποία «προσέκρουσε» σε ένα γαϊδούρι στην αρχή της Πρασίνου Λόφου, στο ύψος του σταθμού των ΗΣΑΠ.

Το τραγικό είναι να γίνεται προσπάθεια να μην παρανομούν τα μαγαζιά εστίασης, κάτι που σε μεγάλο βαθμό έγινε δυνατό – δείτε εδώ και την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου για την επανεκκίνηση της λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων- και να μπλοκάρουν τα πεζοδρόμια οι ιδιοκτήτες της «κούρσας» επειδή βαριούνται να ψάξουν παρκάρισμα 2-3 στενά μακριά από το κέντρο.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση Ηρακλειώτισσας εδώ, η οποία και αυτή αγανάκτησε με την όλη κατάσταση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU