Ηράκλειο Αττικής: Παράταση έως τις 2 Ιουλίου για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου

Παράταση έως τις 2 Ιουλίου για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Παρατείνεται η διορία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ηρακλειώτες γονείς για να πραγματοποιήσουν τις φετινές εγγραφές – επανεγγραφές παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πλέον καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουλίου (αντί 20 Ιουνίου που είχε οριστεί αρχικά). Κύριος λόγος της παράτασης είναι για να προλάβουν οι γονείς να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση και να συμπεριλάβουν το εκκαθαριστικό τους στο φάκελο με τα δικαιολογητικά της αίτησης εγγραφής – επανεγγραφής για να τύχουν, αναλόγως, των ευνοϊκών ρυθμίσεων τιμολόγησης των τροφείων.

Θυμίζουμε, και φέτος οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής – επανεγγραφής γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, αφενός για να εξυπηρετηθούν πιο άνετα οι πολίτες, αφετέρου με γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.  Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας στη διεύθυνση opakm.eggrafes@gmail.com. Φόρμα αίτησης, λίστα με δικαιολογητικά και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr (ενότητα Υπηρεσίες – Παιδικοί Σταθμοί).

Με την αποστολή του email με την αίτηση εγγραφής – επανεγγραφής, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2018 και έπειτα καθώς και έως την 1η  Ιανουαρίου 2021, (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας 2102832500.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU