Ηράκλειο Αττικής – ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης ερχόταν στην πόλη το 2017

Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Το Ηράκλειο είχε την μεγάλη τύχη, λίγα χρόνια πριν, να υποδεχθεί τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο 2017». Μάλιστα δείτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία όπου ο Μίκης Θεοδωράκης είναι κυριολεκτικά “πνιγμένος” ανάμεσα στους Ηρακλειώτες.

Δείτε στην ανάρτηση του δήμου Ηρακλείου το βίντεο με τις δηλώσεις του τότε:

(Εάν δεν ανοίγει στον browser που έχετε η διεύθυνση είναι αυτή: www.facebook.com/irakleioat/videos/1263179170478018/ )

 

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής τίμησε τότε τον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνοντάς του Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017». Ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε το Ηράκλειο δίνοντας το «παρών» στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων. Παρέα με χιλιάδες πολιτών – οι οποίοι κατέκλεισαν το πάρκο της οδού Πεύκων 51 – εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τραγούδησαν τις δημιουργίες του  μεγάλου μουσικοσυνθέτη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, άκουσαν ιστορίες από τη ζωή του από την Μπέτυ Βαλάση, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και καμάρωσαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον Μίκη τα παιδιά του Ηρακλείου. Όλα αυτά, υπό τους ήχους της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

«Αν θα σωθεί η Ανθρωπότητα, να δείτε πως στα επόμενα χρόνια η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το Ασίκικο…», το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, στο γνωστό του, επαναστατικό ύφος πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους Ηρακλειώτες.

Στα ξεχωριστά σημεία της βραδιάς το τραγούδι του Ηρακλειώτη μαθητή, Γιώργου Μαντά, το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Μίκη, ώστε ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε από το μικρό να ενταχθεί στην ορχήστρα του!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU