Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ: Τα 3 δεδομένα και η νέα διαμάχη – UPDATE 3.37 μ.μ., 3/9/21

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο… δεύτερος γύρος της διαμάχης ανάμεσα στη δημοτική αρχή με παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το Κτήμα Φιξ. Τουλάχιστον μετά τη συνάντηση που υπήρξε τη Δευτέρα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις επιλογές που υπάρχουν για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ. Αυτές είναι:

  • Η μοναδική περίπτωση να αποκτήσει ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου το Κτήμα Φιξ και να το κατέχει, είναι να καταβάλει ο ίδιος το τίμημα. Ούτε το κράτος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε κανένας άλλος δημόσιος φορέας δεν μπορούν να καταβάλλουν χρήματα στο δήμο Ηρακλείου για να αγοράσει αυτός το Κτήμα Φιξ.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς του Κτήματος Φιξ απευθείας από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Η τρίτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν να διερευνηθούν οι περιπτώσεις να χρηματοδοτήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, είτε το υπουργείο Πολιτισμού, είτε την Περιφέρεια Αττικής, ώστε μετά αυτοί οι φορείς να αγοράσουν το Κτήμα Φιξ και στη συνέχεια να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με το δήμο Ηρακλείου, ώστε τελικά αυτός να έχει τη χρήση του, αλλά όπως προκύπτει σαφώς, όχι τη κατοχή και ιδιοκτησία του. Επίσης είναι άγνωστος ο χρόνος ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών, εάν επιλεγεί αυτή η -ενδεχόμενη- προοπτική.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα δύο “στρατόπεδα” στο Ηράκλειο διαμορφώνονται ως εξής:

  • Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου τάσσεται υπέρ της άμεσης αγοράς του Κτήματος Φιξ με πόρους του δήμου Ηρακλείου, μεταξύ άλλων για μία σειρά από λόγους: 1ον γιατί έτσι θα έχει τη ιδιοκτησία και κατοχή του. 2ο γιατί είναι μια διαδικασία με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα 3ο γιατί αυτή η επιλογή δεν κινδυνεύει από ενδεχόμενες αλλαγές “γραμμής” στα υπουργεία, κάτι που στο παρελθόν αποδείχθηκε μοιραίο για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ. Π.χ. περίοδοι Βενιζέλου, Πετραλιά, κ.α. στο υπουργείο Πολιτισμού. Υπέρ της άμεσης αγοράς, ακόμη και ως έσχατη επιλογή, είναι και το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου» με επικεφαλής την Αιμιλία Τζίβα, κυρίως με το σκεπτικό ότι το παρελθόν έχει δείξει στην πράξη πως δεν είναι δυνατή οποιοδήποτε άλλη επιλογή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις δεκαετιών περιμένοντας την “καλύτερη λύση”, η οποία όμως δεν ήρθε και δεν έρχεται ποτέ και κυρίως δεν ολοκληρώνεται ποτέ.
  • Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ηράκλειο Μαζί με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ΑΚΕΠ Συνεργασία με επικεφαλής τον Παντελή Βλασσόπουλο, Πνοή Ηράκλειο με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη, Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Ζαχάρο και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης) αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ τα άμεσης χρηματοδότησης του δήμου Ηρακλείου για να αγοραστεί το Κτήμα Φιξ και υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Ωστόσο αυτό, σύμφωνα και με τα παραπάνω, αποδείχθηκε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει. Λογική εξέλιξη τώρα, ήταν να ταχθούν υπέρ της τρίτης πρότασης, δηλαδή να εξεταστεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης, είτε προς το υπουργείο Πολιτισμού, είτε προς την Περιφέρεια Αττικής, ώστε μετά αυτοί οι φορείς να αγοράσουν το Κτήμα Φιξ και στη συνέχεια να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με το δήμο Ηρακλείου, ώστε τελικά αυτός να έχει τη χρήση του.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις. Πρώτα ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος έκανε μια οξεία ανάρτηση χθες το βράδυ στο facebook, σημειώνοντας ότι  «Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης ότι ύστερα από πιέσεις τους έγινε η συνάντηση για το κτήμα ΦΙΞ με τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Η συνάντηση αλλά και η πρόσκληση των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης έγινε ύστερα από προσωπική μου παρέμβαση στον υπουργό. Θα περίμενε κανείς από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τουλάχιστον να σιωπήσει αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκειά του καθώς προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να μην επιτευχθεί ποτέ η συγκεκριμένη συνάντηση. Δυστυχώς για αυτόν δεν τα κατάφερε. Θα περίμενε επίσης κανείς να μην διαστρεβλώσει και να σεβαστεί τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ εμού και του Υπουργού που τόσο συχνά επικαλείται και χρησιμοποιεί το όνομα του.  Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κτήματος, που για εκείνον δεν έχει καμία σημασία, να του ξεκαθαρίσω ότι για εμάς και τους δημότες του Ηρακλείου έχει μεγάλη σημασία σε ποιον θα ανήκει το κτήμα. Θα ανήκει στον Δήμο, στους δημότες και στα παιδιά μας. Είτε το θέλει είτε όχι. Δεν θα ανήκει σε κάποιον άλλο φορέα που θα αποφασίζει κατά το δοκούν τη χρήση του η την ενοικίαση του. Ευχαριστώ τον Υπουργό που κοίταξε κατάματα το πρόβλημα μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.Όσο για τους υπόλοιπους θα τους κρίνουν οι δημότες και θα τους κατατάξουν για ακόμα μια φορά εκεί που τους αξίζει. (παραθέτω την επιστολή μου προς τον υπουργό, την απάντηση του υπουργού και την επιστολή μου προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.)».

Επίσης ακολούθησε αυτό το σχόλιο της δημοτικής αρχής:

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της απόκτησης του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής η δημοτική αρχή σχολιάζει:

«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο επικεφαλής της μείζονος κ. Παπαδημητρίου ή δεν κατάλαβε τίποτα από όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης ή διαστρεβλώνει την αλήθεια για να παραπλανήσει τους δημότες.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, έχει κάθε δικαίωμα ο ίδιος να μην έχει πολιτική επαφή με την πραγματικότητα, κανένα όμως να μεταφέρει λάθος πληροφορίες στους πολίτες και να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις εκθέτοντας όσους συμμετείχαν σε αυτή τη σοβαρή συνάντηση, ακόμα και τον ίδιο τον Υπουργό.

Εάν ισχύει η δεύτερη, δυναμώνει η υποψία ότι τελικά δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από μέρος της αντιπολίτευσης για το εάν θα αποκτήσει ο Δήμος το Κτήμα Φιξ για να το αποδώσει ελεύθερο πάρκο προς τους πολίτες, όσο η αγωνία να μην γίνει κάτι τέτοιο επί θητείας του Νίκου Μπάμπαλου (για τους δικούς τους λόγους που εκείνοι μόνο ξέρουν).

Όπως και να έχει, με λύπη παρατηρούμε ότι συνεχίζεται, οργανωμένα και ανοργάνωτα, η προσπάθεια να καθυστερήσει το εγχείρημα, πιέζοντας κάποιοι να αλλάξει το σοβαρό σχέδιο της δημοτικής αρχής, με τα ευχολόγια που προτείνει μερίδα της μειοψηφίας για να καθυστερήσει κι άλλο η απόκτηση του Κτήματος Φιξ. Και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την τελευταία φορά που καθυστέρησε ο Δήμος. Χάθηκαν 20 χρόνια…

Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα προχωρήσει απαρέγκλιτα και με σοβαρότητα στο πλάνο της να περάσει το Κτήμα Φιξ στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών του Ηρακλείου, πλάνο το οποίο επικροτήθηκε και από τον ίδιο τον Υπουργό Ανάπτυξης. Το Κτήμα Φιξ είναι μεγαλύτερο από όποιον πολιτικό ή πολιτική, είναι το μέλλον της πόλης, το μέλλον των παιδιών του Ηρακλείου. Το χρωστάμε στους Ηρακλειώτες και θα το πάρουμε. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι…»

Η ανάρτηση που είχε κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαδημητρίου ήταν αυτή:

Η αντιπολίτευση

Στη συνέχεια σήμερα το πρωί οι παρατάξεις που αντιδρούν στην επιλογή της δημοτικής αρχής, πέρασαν στην αντεπίθεση ζητώντας σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση της δικής τους πρότασης. Tο Δημοτικό Συμβούλιο αναμενόταν να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Αυτή ήταν η ανακοίνωση τους:

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εκπροσωπούντες το 1/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου , κατ΄εφαρμογή του άρθρου 95 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ζητούμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της νομίμου προθεσμίας, για να συζητηθεί το παρακάτω θέμα:

«ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΊΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΞ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ».

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Tην Τρίτη 31-8-2021 και ώρα 15:30, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνάντηση, για το θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ, μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου και τη συμμετοχή του δημάρχου.  Συγκεκριμένα, από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν:  Ο Γ. Παπαδημητρίου, επικεφαλής της παράταξης ¨Ηράκλειο Μαζί¨, ο Π. Βλασσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ¨ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨, ο Κ. Κουτρούλης, επικεφαλής της παράταξης ¨ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ¨, η Α. Τζίβα, επικεφαλής της παράταξης ¨ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ¨, ο Γ. Ζαχάρος, επικεφαλής της παράταξης ¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ¨ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπαρμπούνης.

Στην συνάντηση αυτή ο κος Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την αγορά του κτήματος ΦΙΞ από το Υπουργείο Πολιτισμού , το οποίο του έχει υποβάλει και σχετικό αίτημα , αρκεί να εχει την συναίνεση του δημοτικού μας συμβουλίου. Επίσης μας γνωστοποίησε ότι δύναται να χρηματοδοτήσει και την αγορά του κτήματος από την Περιφέρεια Αττικής αλλά δεν δύναται να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτή απευθείας από τον Δήμο , σε απάντηση της  σχετικής θέσης του Δημάρχου.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι χρυσή ευκαιρία να αποκτηθεί το κτήμα αυτό με δαπάνες του δημοσίου και όχι με επιβάρυνση των πολιτών του Ηρακλείου στα πλαίσια του δανεισμού που προτείνει ο κος Δήμαρχος.

Επειδή πάγιο αίτημα όλου του Ηρακλείου ήταν και είναι η απόδοση του κτήματος ΦΙΞ στους πολίτες , το οποίο αποτελεί  και χρέος του κράτους προς αυτούς .

ΓΙΑ τους ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΙΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ :

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΊΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΞ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 Γ. Παπαδημητρίου

Α. Μηνας

Μ. Βαφειαδακης

Δ. Τσαπρασλής

 Π. Βλασσόπουλος

Γ. Μαστοράκος

Ι. Κεσκινίδης

Ι. Φίλανδρος

Μ. Γαλακτοπουλου

 Κ. Κουτρούλης

Α. Ασημακοπούλου

 Γ. Ζαχάρος,

Ε. Βλαντή

Ν. Μπαρμπούνης

UPDATE 13.25 – 2/9/21

Νέα ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή

Σχετικά με την κατάθεση αιτήματος για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου από μερίδα παρατάξεων της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή τονίζει:

«Η διαστρέβλωση των όσων είπε ενώπιον όλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης από κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στόχος των ενεργειών τους δεν είναι το καλό του Δήμου και των δημοτών αλλά η δημιουργία εμποδίων στην προσπάθεια της απόκτησης του Κτήματος Φιξ. Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών».

UPDATE 16.07 – 2/9/21

Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπαρμπούνη:

Εγκλωβισμένος στην εμμονή της «πλακέτας»
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αρνείται να δεχτεί την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη για αγορά του Κτήματος ΦΙΞ μέσω κρατικής χρηματοδότησης.
Προκειμένου να γραφτεί το όνομα του κ. Δημάρχου στην πλακέτα, οι Ηρακλειώτες καλούνται να πληρώσουν περίπου επτά (7) εκατομμυρία ευρώ!!!
Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ότι το Υπουργείο έχει τη βούληση να καταβάλει τα πέντε (5) εκατομμύρια για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και να δοθεί η χρήση του στο Δήμο Ηρακλείου.

UPDATE 3/9/21

Κομβούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής

Διαβάστε σχετικά εδώ: ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής: Πείστηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη για το Κτήμα Φιξ και όχι από τα… στελέχη του!

Ανακοίνωση της παράταξης “Πνοή – Ηράκλειο”:

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ………ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ «ΦΙΞ»
Για πρώτη φορά στην ιστορία της διεκδίκησης της απόδοσης του κτήματος «Φιξ» στους πολίτες του Ηρακλείου αλλά και σε αυτούς των ομόρων Δήμων υπάρχει πολιτική βούληση των δυο μεγάλων κομμάτων να αποκτηθεί αυτό από το Υπουργείο Πολιτισμού με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και να αποδοθεί η χρήση του στον Δήμο μας. Θυμίζουμε ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο κατόπιν επερώτησης που κατατέθηκε στην βουλή από τον βουλευτή του Σύριζα Πάνο Σκουρλέτη και 26 ακόμα βουλευτές και εν συνεχεία και κατόπιν τόσο της βουλευτικής πίεσης αλλα και των ενεργειών της αντιπολίτευσης του δήμου δόθηκε λύση από τον Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του Υπουργείου πολιτισμού , ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του τελευταίου.
Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία να αποδοθεί το κτήμα Φιξ στους πολίτες με κρατικές δαπάνες και μα την εποπτεία του αρμόδιου κατά νόμο Υπουργείο Πολιτισμού για την αξιοποίηση αυτού αφού σε κάθε περίπτωση αυτό έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την αξιοποίηση του εφόσον το κτίσμα και ο περιβάλλων χώρος έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του δήμου μαζί με τους συγκυριακούς υποστηρικτές της στηρίζει την λήψη δανείου από τον Δήμο , ύψους περίπου 7.000.000 ευρώ με εκχώρηση στην τράπεζα χρημάτων του δήμου από τους φόρους των πολιτών και με υπερχρέωση του Δήμου για τουλάχιστον 15 χρόνια.
Η εμμονή αυτή στηρίζεται στα επιχειρήματα ότι δήθεν την κυριότητα πρέπει να την έχει ο δήμος και ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την λήψη δανείου για να μην το αποκτήσει η νυν διοίκηση του δήμου.
Τα επιχειρήματα αυτά είναι παντελώς έωλα για τους εξής απλούς λόγους:
1.Παγιο αίτημα όλων των δημοτικών συμβουλίων και των πολιτών του Ηρακλείου ήταν η απόδοση του κτήματος ΦΙΞ στους πολίτες από το κράτος , το οποίο ώφειλε και οφείλει να αποκτήσει αυτό και να το παραδώσει στην κοινή χρήση. Ποτέ δεν είχε τεθεί σε καμμία συζήτηση ότι το κτήμα αυτό πρ΄πει να είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αυτό που ενδιέφερε διαχρονικά το Ηράκλειο ήταν να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του κτήματος από τους πολίτες , όπως ακριβώς οι πολίτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση και χρήση στο πεδίο του Αρεως που ανήκει ιδιοκτησιακά στην Περιφέρεια και όχι στον Δήμο.
2.Η απόκτηση του κτήματος από το Υπουργείο πολιτισμού και η εν συνεχεία παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο είναι ήδη δρομολογημένα , εφόσον του Υπουργείο Ανάπτυξης σε έγγραφο του αρμόδιου Υπουργού προς τον δήμο αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του Υπουργείου πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος , ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του τελευταίου .Επομένως το όνειρο της απόδοσης του κτήματος ΦΙΞ στους πολίτες παίρνει σάρκα και οστά επί των ημερών της σημερινής διοίκησης και σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζεται η απόκτηση αυτού επί της θητείας της.
Η εμμονή λοιπόν της διοίκησης του Δήμου για λήψη δανείου και υπερχρέωση του Δήμου είναι παντελώς αδικαιολόγητη και δε στηρίζεται σε κανένα λογικό έρεισμα.
Αντίθετα αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να υπερχρεώσει τον δήμο και τους πολίτες του τουλάχιστον για 15 χρόνια με ένα δάνειο μαμούθ, ευθύνη που αναλαμβάνουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι , ο καθένας χωριστά, που θα ψηφίσει την καταστροφική για τον δήμο αυτή επιλογή.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

Ανακοίνωση της παράταξης “ΑΚΕΠ – Συνεργασία”:

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον κ. Μπάμπαλο να προσπαθεί να διαστρέψει πλήρως την πραγματικότητα αναφορικά με την δυνατότητα απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ από φορέα του Δημοσίου και ειδικότερα αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη. Ο κ. Μπάμπαλος χρησιμοποιώντας όρους και μεθόδους ακραίας προπαγάνδας, που θυμίζουν άλλες εποχές, προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν ο Υπουργός επιβεβαίωσε τις θέσεις και τους ισχυρισμούς του.
Πρόκειται για τεράστιο ΨΕΜΑ.
Λάβαμε στα χέρια μας και δίνουμε στην δημοσιότητα την επιστολή του Υπουργού, η οποία διαψεύδει πλήρως τον πολλαπλώς και ανερυθρίαστα ψευδόμενο Δήμαρχο.
Από την επιστολή προκύπτουν εναργώς τα εξής:
1. Υπάρχει αίτημα από το Υπουργείο Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος Φιξ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και των Ηρακλειωτών. Ο κ. Μπάμπαλος το απέκρυψε επιμελώς.
2. Επιβεβαιώνεται η βούληση και κυρίως η δυνατότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος Φιξ.
3. Επιβεβαιώνεται ότι δια της οδού αυτής δύναται να παραχωρηθεί η χρήση στον Δήμο Ηρακλείου.
4. Ο κ. Μπάμπαλος έθεσε στον Υπουργό δύο όρους, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει την συνάντηση σε ναυάγιο, γεγονός που αποδεικνύει πολλά για τις προθέσεις του: ο πρώτος όρος ήταν η λύση ενός θέματος που εκκρεμεί επί 40 χρόνια, εντός των επομένων εικοσιτετραώρων (!) και ο δεύτερος εκβιαστικά η κυριότητα να περιέλθει στον Δήμο.
5. Σημειώνουμε εδώ ότι διαχρονικά ποτέ δεν υπήρξε εκβιαστικό αίτημα η περιέλευση της κυριότητας του κτήματος Φιξ αποκλειστικά στον Δήμο. Αυτό που έχει σημασία είναι η ελεύθερη χρήση από τους πολίτες, ανεξαρτήτως σε ποιον φορέα του Δημοσίου θα ανήκει. Κανέναν δεν ενδιαφέρει σε ποιον φορέα ανήκει ο Εθνικός Κήπος. Αρκεί ότι η χρήση και η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους.
Ο κ. Μπάμπαλος είναι απολύτως εκτεθειμένος. Αποδεικνύεται πλέον και πανηγυρικά ότι λέει ψέματα και συνειδητά παραπληροφορεί τους Ηρακλειώτες για το περιεχόμενο μιας συνάντησης που ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και κυρίως για την δυνατότητα απόκτησης του κτήματος Φιξ από φορέα του Δημοσίου.
Το μόνο που πρέπει πλέον να πει στους πολίτες του Ηρακλείου ο κ. Μπάμπαλος είναι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που τόσο εμμονικά επιδιώκει να τους χρεώσει με υπέρογκο δανεισμό, την ώρα που είναι δυνατή η απόκτηση του κτήματος Φιξ από άλλον φορέα του Δημοσίου, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων του Ηρακλείου και η ελεύθερη χρήση από όλους τους Ηρακλειώτες.
Τώρα που όλα τα ψέματα του κ. Μπάμπαλου κατέρρευσαν, οφείλει πλέον να δώσει εξηγήσεις: Γιατί κόπτεται τόσο για την ¨κυριότητα¨ του κτήματος ; Υπάρχει κρυφή ατζέντα για την επιχειρηματική εκμετάλλευση και διαμόρφωση του χώρου ; Υπάρχουν άλλου είδους συμφωνίες ;
H όλη μεθοδολογία του κ. Μπάμπαλου είναι απολύτως ξένη προς την δημοκρατική ιστορία του Ηρακλείου.
Τώρα, πλέον, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε πως υπάρχει και άλλος τρόπος απόκτησης του κτήματος Φιξ, χωρίς δάνειο…
ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU