Ηράκλειο Αττικής: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Ηλέκτρα Αποστόλου

Κάλεσμα για την εκδήλωση προς τιμήν της Ηλέκτρας Αποστόλου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Ιούλη, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου”

(Κουντουριώτου & Νεότητος) στο Ν. Ηράκλειο.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, το Τομεακό Συμβούλιο Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ και το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Ν. Ηρακλείου.

Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Τιμάμε την αλύγιστη ηρωίδα κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου που δολοφονήθηκε πριν από 77 χρόνια, στις 27 Ιούνη του 1944, από τους Γκεσταπίτες και τους Έλληνες συνεργάτες τους.

Στο πρόσωπό της, τιμάμε όλους τους ήρωες του ΚΚΕ και του εργατικού – λαϊκού κινήματος που μέσα σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες, στην παρανομία και τις διώξεις, στις εξορίες, στα ξερονήσια, στις φυλακές, στα βασανιστήρια, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα. Όσους κατάφεραν να τσακίσουν το φασιστικό τέρας. Όλους όσοι θυσιάστηκαν στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το παράδειγμά της εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες.

Ενάντια στους εκμεταλλευτές και τις κυβερνήσεις τους που θέλουν να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Για να μη χύσει ο λαός μας το αίμα του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τα οποία ταυτίζονται όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για να πάρει η ελληνική αστική τάξη μερίδιο στη μοιρασιά της λείας.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που επιτρέπουν τα τεράστια επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής.

Για την πραγματική ανατροπή, για την κοινωνία της πραγματικής απελευθέρωσης του ανθρώπου, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Τιμάμε την ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου, δίνοντας απάντηση στους σημερινούς πολιτικούς απογόνους των συνεργατών των ναζί που τη δολοφόνησαν. Στα ορφανά της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και τους άλλους φασίστες που προσπαθούν να ξεμυτίσουν ξανά, σπέρνοντας σκοταδιστικές και ανορθολογικές απόψεις. Το σύστημα θα τους αξιοποιήσει ξανά για το χτύπημα των  αγωνιστών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Ο λαός μας έχει πείρα!

Καλούμε το λαό και τη νεολαία με την πάλη τους να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Δυναμώνοντας την οργάνωση, τη συμμαχία, την ενότητά τους, τον αγώνα τους, ενάντια στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Περνώντας στην αντεπίθεση, βάζοντας τον «πήχη» στο ύψος πραγματικά των σύγχρονων αναγκών τους.

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU