Ηράκλειο – Νέα Ιωνία, vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Που είναι φέτος η… παγίδα

Όπως σε όλους τους δήμους της χώρας, έτσι και στο Ηράκλειο με τη Νέα Ιωνία, οι γονείς παιδιών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν ήδη μπει στην σχετική διαδικασία.

Σχετική ενημέρωση εξέδωσε πριν λίγες ημέρες και ο δήμος Ηρακλείου (δείτε εδώ) ενημερώνοντας μεταξύ άλλων ότι η σχετική διαδικασία ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου με τις φετινές αιτήσεις για την απόκτηση voucher δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς και ιδιωτικούς), τονίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν από τη Δευτέρα έως την Τρίτη 3 Αυγούστου την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr)

Όμως, όπως όλα δείχνουν, φέτος υπάρχει μία… παγίδα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς: Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου φέτος ενδεχομένως να χρειαστεί, ακόμη και με το πολυπόθητο voucher, να είναι έτοιμος ο γονιός να βάλει και το χέρι στην τσέπη.

Διότι για πρώτη φορά με την φετινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, γίνεται επιτρεπτό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς να ζητούν νομίμως επιπλέον χρήματα και ορίζεται ότι το voucher θα καλύπτει μόνο τις “κατ’ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες” οι οποίες δεν είναι σαφές ποιες είναι αυτές.

Οπότε προσοχή: Πριν οι γονείς επιλέξουν βρεφονηπιακό σταθμό με τη χρήση voucher αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμη σημείο φέτος που θα κάνει κάποιους γονείς να…  τρέξουν: Τα πρώτα αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 9 Αυγούστου και οι  ενστάσεις όσων αδικήθηκαν θα γίνουν από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου. Τα τελικά δε αποτελέσματα των voucher θα εκδοθούν την Παρασκευή 13 Αυγούστου(!), ακριβώς δηλαδή μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, ότι σημαίνει αυτό για τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU