Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος: Προτροπή για επιλογή του εμβολιασμού από την ιστοσελίδα της

Στην κοινοποίηση των θέσεων της Εκκλησίας, υπέρ της επιλογής του εμβολιασμού, προχώρησε η Μητρόπολη Ν.Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, μέσω της ιστοσελίδας της.

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη κοινοποίησε 2 ανακοινώσεις της Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου:

  • Την ανακοίνωση με τίτλο “Ἐκκλησία καί ἐπιστήμη στόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας” που απευθύνεται, όπως αναφέρεται “Προς τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος”. Την ανακοίνωση υπογράφει και ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.
  • Την ανακοίνωση με τίτλο “Οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν” η οποία καταλήγει στη φράση “Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας. Κατά συνέπεια, τα μέλη της Εκκλησίας μπορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού τους, να επιλέξουν την πράξη του εμβολιασμού, δίχως τον οποιονδήποτε φόβο ότι αυτή η επιλογή θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον Θεό και την Εκκλησία ή και σε αυτήν τη σωτηρία τους”.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι εμμέσως πλην σαφώς το πνεύμα των ανακοινώσεων είναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως αποτυπώνεται και στο κομμάτι της παραπάνω πρότασης “τα μέλη της Εκκλησίας μπορούν ελεύθερα”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU