Δήμος Ηρακλείου: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης καταιγίδας

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και, αντίστοιχη, επιφυλακή για τις ερχόμενες ημέρες, κατά τις οποίες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού με έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες, τίθεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ήδη έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή της περιόδου των βροχών με κυριότερες ενέργειες τη μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το κλάδεμα δέντρων που τυχόν να προκαλέσουν πρόβλημα, ενώ τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των φρεατίων απορροής των υδάτων της βροχής.

Σημαντικός παράγοντας στη θωράκιση της πόλης είναι και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου (Κάτω Ψαλίδι, Ηπειρώτικα, Παλαιό Ηράκλειο κα), τα οποία παλαιότερα παρουσίαζαν προβλήματα με κάθε έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με την ΣΤΑΣΥ ώστε να εξασφαλισθεί η αντιπλημμυρική ετοιμότητα των μηχανημάτων απορροής υδάτων της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ στο κέντρο της πόλης. Θυμίζουμε, με συνεργασία ΣΤΑΣΥ – Δήμου έχει αλλάξει και ισχυροποιηθεί ο εν λόγω μηχανισμός ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU