Στην επανατοποθέτηση της προτομής του «Παπαφλέσσα» στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής κατέθεσε στεφάνι η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη

Έναν περίπου χρόνο μετά την κλοπή της αρχικής προτομής και κατόπιν  συντονισμένων ενεργειών του Συλλόγου Μεσσηνίων Ηρακλείου Αττικής «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας. κ.κ. Γαβριήλ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λ.Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κατέθεσε στεφάνι συμμετέχοντας παράλληλα στις επετειακές εκδηλώσεις της ιστορικής μάχης στο Μανιάκι.

«Με αίσθημα υπερηφάνειας είμαστε σήμερα εδώ για να λάβει  η προτομή του μεγάλου μας ηρώα την θέση τιμής που της αξίζει», δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι «Ως Περιφέρειά Αττικής στεκόμαστε πάντα δίπλα σε ενέργειες  τιμής και μνήμης που έχουν ως στόχο να διατηρήσουν  το μήνυμα του 1821 πάντα ζωντανό στην καρδιά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας αντλώντας δύναμη για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που κληρονομήσαμε».

Η μαρμάρινη προτομή του Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα τοποθετήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ηράκλειο και αποτέλεσε δωρεά του Ιδρύματος Βικτώριας και Γεωργίου Καρέλια, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν από την Καλαμάτα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, ο Σύλλογος Νεδουσαίων και ο Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU