Προχωρά στη Νέα Ιωνία ο έλεγχος της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Προχωράει η εξαγγελία του Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την μέτρηση και τον έλεγχο της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Χρήστο Χουσιάδα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων του Δημόκριτου.

Το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε περιλαμβάνει την παράδοση και παραλαβή ενός πλήρως εξοπλισμένου κινητού σταθμού μέτρησης ελέγχου ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης προκειμένου να εντοπιστούν νόμιμες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εκπέμπουν εκτός ορίων, τυχόν παράνομες κεραίες και άλλες υπερβάσεις που αφορούν εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο Δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία  μετά τις χρόνιες διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι ανησυχούν για τις συνέπειες εγκατάστασης κυρίων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και για το κατά πόσο οι εν λόγω κεραίες εκπέμπουν ακτινοβολία στα όρια που ορίζουν οι αρχές ασφαλείας που ο νόμος επιβάλει.

Όπως σημειώνεται από το δήμο Νέας Ιωνίας «πλέον στην πόλη μας θα κυκλοφορεί ειδικά εξοπλισμένο όχημα (ένα από τα 13 οχήματα σε όλη την Ελλάδα) που θα πραγματοποιεί απροειδοποίητα μετρήσεις και ελέγχους σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου, μένοντας λιγότερο ή περισσότερο σε περιοχές του δήμου που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αλλά και κοντά σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια. Για εμάς η ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα μας».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU