Κηφισός: Στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος αναστροφής στο ύψος της Ιεράς Οδού

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το πρωί ο νέος κόμβος αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, ο οποίος διευκολύνει  σημαντικά τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό και κατευθύνονται προς την Ιερά οδό.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά πάνω από 27.000 οχήματα.

Επιπλέον, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, κοντά στον κόμβο, έχει δημιουργηθεί ειδικό σημείο στάθμευσης των οχημάτων οδικής ασφάλειας τύπου (βαν) τα οποία   συνεισφέρουν εδώ και ένα εξάμηνο,  αποτελεσματικά στην οδική ασφάλεια παρεμβαίνοντας, μεταξύ άλλων  σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων στον Κηφισό.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του κόμβου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι “o κόμβος δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή με απόλυτη ασφάλεια, ενώ  συγχρόνως επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς Αθήνα από τον Κηφισό. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα σε έναν από τους πλέον κεντρικούς οδικούς άξονες της, 24 ώρες το 24ωρο με τη λειτουργία και των ειδικών οχημάτων ασφαλείας τύπου βαν τα οποία παρεμβαίνουν όποτε είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των οδηγών”.

Ο κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία με την επίβλεψη στελεχών της τροχαίας. Όπως επισήμανε σε δηλώσεις της η αστυφύλακας Α. Παπαγεωργίου “η ενεργοποίηση του κόμβου αναστροφής, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, διευκολύνει σημαντικά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και συνεπώς μειώνει και τα τροχαία ατυχήματα τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρα μας”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU