Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή – Να μην κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα της Καλογρέζας στη Ν. Ιωνία

Να μην κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα της Καλογρέζας στη Ν. Ιωνία Αττικής ζητούν με από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης.

Συγκεκριμένα:

«Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα της Καλογρέζας, στην πόλη της Ν. Ιωνίας Αττικής.

Το πλησιέστερο κατάστημα, μετά από αυτό, βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, σε μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει για τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους με δυσκολίες, αλλά και συνολικά για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα η πρόσβαση σε υπηρεσίες ταχυδρομείου που έχουν ανάγκη.

Η συναλλαγή των επαγγελματιών με την καθημερινή διακίνηση μικρών δεμάτων και μικρών ποσών, η εξυπηρέτηση με τις αντικαταβολές και η διακίνηση της αλληλογραφίας θα γίνονται πλέον από το κατάστημα του κέντρου της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία, την οικονομική επιβάρυνση, αλλά και για το μέλλον των εργαζόμενων του καταστήματος που είναι αβέβαιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης της ΝΔ (με ημερομηνία 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε “στρατηγικό επενδυτή” και που αποτελεί συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και με όλες τις δημοτικές αρχές της πόλης διαχρονικά να μη βρίσκουν μία λέξη να πουν για αυτές τις εξελίξεις.

Ο λαός της Καλογρέζας αλλά και τις ευρύτερης περιοχής της Ν. Ιωνίας είναι ανάστατος, καθώς βλέπει ότι με το επικείμενο κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος, η περιοχή που ζει και εργάζεται υποβαθμίζεται και η καθημερινότητα του γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν προκειμένου:

  • Το ταχυδρομικό κατάστημα της Καλογρέζας στην πόλη της Ν. Ιωνίας Αττικής να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.
  • Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση – μετακίνηση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν όλα τα καταστήματα ΕΛΤΑ της Νέας Ιωνίας με μόνιμο προσωπικό».
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU