Επιστολή του νεοεκλεγέντος δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη στη δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου για τα φρεάτια

Θέμα: Κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας

Κυρία Θωμαΐδου, όπως ενημερωθήκαμε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με την υπ. αριθμ. 592/17-10-2023 κατεπείγουσα απόφαση του κήρυξε τον Δήμο Νέας Ιωνίας σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν. 4662/2020, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, που συνδέεται με το υδατόρεμα του Ποδονίφτη.

Συγκεκριμένα καλεί τον Δήμο να προβεί άμεσα σε εργασίες καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων, κλπ, Τα ανωτέρω έργα και εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας αποβλέπουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η εν λόγω κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας ισχύει για δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης δηλαδή έως και 17-12-2023. Επειδή για το διάστημα αυτό εξακολουθείτε να είστε επικεφαλής της δημοτικής αρχής παρακαλώ όπως ΑΜΕΣΑ ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Μανούρης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU