Νικόλαος Κοκκινάκης – Νέα Ιωνία: Για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας!

Γιατί με τον Χρήστο Κανλή;

Ο Χρήστος είναι ένας νέος Ιωνιώτης με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ευρυμάθεια, με εξαιρετικό ήθος και ξεχωριστή ευγένεια. Έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, έχει σημαντικό έργο και πάνω από όλα έχει ένα γνήσιο όραμα για την πόλη μας και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και ν’ αλλάξουν τις δομές της και την καθημερινότητα της.

Μου ζήτησε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας». Η πρότασή του με τιμά ιδιαίτερα. Με τις μικρές δυνάμεις μου θα συμβάλλω  στην εκλογική νίκη της δημοτικής παράταξης στην οποία ηγείται.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ που θέτει η «Ενότητα» στην προγραμματική της διακήρυξη για την τετραετία 2024-2028 είναι

1.Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που είχαν μελετηθεί και χρηματοδοτηθεί το 2019, αλλά λόγω κακών χειρισμών της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν υλοποιήθηκαν (Υπόγειο πάρκινγκ στο Ο.Τ.150, Πεζογέφυρα στη Α. Παναγούλη, Αντιπλημμυρικά Περισσού, και της Γεωθερμίας, που ενώ έχει ολοκληρωθεί από το 2019 δεν έχει μπει σε λειτουργία ακόμα!).

2.Η στήριξη και ενίσχυση των δομών Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας που είναι απολύτως απαραίτητες για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης που έφεραν τα μνημόνια, η πανδημία, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια των τελευταίων χρόνων.

3.Η ουσιαστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος της πόλης μας με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, των οργανικών αποβλήτων και εφαρμογής των σύγχρονων μεθόδων ανακύκλωσης, που δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ενταχθεί όπως απαιτείται στην καθημερινότητα μας.

4.Η στήριξη των βιοτεχνών, επαγγελματιών και εμπόρων της πόλης μας.

5.Η συνεχής ανάπτυξη των δομών πολιτισμού, καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού για όλους, και κυρίως για τη Νεολαία μας.

6.Η δομημένη ψηφιακή αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του δήμου μας.

7.Η λειτουργική αξιοποίηση και η αισθητική βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις γειτονιές.

Πέρα από αυτούς τους βασικούς στόχους, ως ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για μένα, θέτω την βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης του δήμου μας, ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζω λόγω της θητείας μου ως Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου και του 5ου Γυμνασίου για πολλά χρόνια.

  • Δημιουργία Ψηφιακού φακέλου λειτουργικής κατάστασης του κάθε εκπαιδευτηρίου.

Τα δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης μας, αντιμετωπίζουν μεγάλα υλικοτεχνικά προβλήματα που δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί έως τώρα με έναν συστηματικό τρόπο που θα αλλάξει τον εμβαλωματικό τρόπο συντήρησης που εφαρμόζεται από το δήμο και ο οποίος οδηγεί στην συνεχή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και της σχολικής ζωής.

Επιπλέον θεωρώ ότι ένα πρωτεύον θέμα της καθημερινότητας της πόλης μας είναι το ταπεινό …πεζοδρόμιο!

  • Να ελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια!

Όσο και αν ακούγεται κοινότυπο το δικαίωμα του κάθε πολίτη -και μάλιστα του κάθε ατόμου που έχει ειδικές ανάγκες- να μπορεί να περπατήσει ελεύθερα και απρόσκοπτα στην πόλη του, δεν είναι αυτονόητο.

Υπάρχει ανεπάρκεια χώρου, παγίδες πιθανών τραυματισμών, κακοτεχνίες που οφείλονται είτε στον δήμο είτε σε ιδιώτες, παράνομες καταλήψεις, κατασκευαστικές αυθαιρεσίες, υπερβολικές εκχωρήσεις πεζοδρομίων, προβληματικές διαβάσεις πεζών. Νομίζω ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με την κατάλληλη υποστήριξη πρέπει να υλοποιήσει αυτό το σημαντικό έργο στην επόμενη τετραετία.

Σας ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας» και να εκλέξετε τον Χρήστο Κανλή Δήμαρχο της πόλης μας, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας!

Καλόν αγώνα για μια ανθρώπινη και σύγχρονη Νέα Ιωνία!

 

Ποιος είμαι

Γεννήθηκα στη Χίο, όπου πρωτοπήγα σχολείο. Μεγάλωσα στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας από τη δεκαετία του ΄70. Είμαι απόφοιτος του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχω δύο παιδιά την Ιωάννα και τη Μαρία.

Είμαι κάτοχος

  • Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) «Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α).
  • Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής» του Διαπανεπιστημιακού Π.Μ.Σ. της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
  • Διδακτορικού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α στην «Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική».

Έχω επίσης Πιστοποιητικά Εξειδίκευσης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε), στην i) Ακτινοφυσική και ii) Φυσική των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών.

Έχω πιστοποιήσεις α) Στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), β) Β΄ Επιπέδου, στη Χρήση και Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία, γ) Στις Τ.Π.Ε (Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών).

Έχω πολλές βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιμορφώσεις στις Φυσικές επιστήμες και στην Πληροφορική.

Έχω εκπαιδευτική δραστηριότητα ως εκπαιδευτής φοιτητών στο Π.Τ.Δ.Ε. και ως επιμορφωτής στις Τ.Π.Ε. Έχω συμμετοχή σε δημοσιευμένες εργασίες και ανακοινώσεις σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια.

  • Έχω υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός σε πολλά δημόσια σχολεία και Ι.Ε.Κ και ως Διευθυντής στο 2ο Γενικό Λύκειο (2017-2022) και στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (2011-2017), όπου κατά τη διάρκεια των θητειών μου, υλοποιήθηκαν πολλές εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, επιμορφωτικές, κοινωνικές, και διοικητικές δράσεις, καθώς και τεχνικές παρεμβάσεις, κατασκευές και βελτιώσεις της υλικοτεχνικής υποδομής των δύο σχολείων.

Έχω υλοποιήσει, πολλά Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και Erasmus+ KA2.  Ήμουν υπεύθυνος του έργου Ευρωπαϊκής πολιτικής 3τούς διάρκειας «Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων – ATS2020» (Erasmus+ KA3) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Ο Νικόλαος Κοκκινάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, με την παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Κανλή

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU