Κόκκινη Ρωγμή Ηρακλείου Αττικής – Ανακοίνωση για την αντιφασιστική διαδήλωση στη 1 Νοέμβρη

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αντιφασιστική διαδήλωση, Τρίτη 01.11, 7 μμ, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί, μαζί με δεκάδες φορείς και δημοτικά σχήματα των Βορείων προαστίων, στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη στη πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην συγκέντρωση των φασιστών, την ίδια μέρα, μπροστά από τα παλιά τους γραφεία. Τα γραφεία που κλείσαμε με μία σειρά αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση και η αστυνομία να αφήνουν τους φασίστες να κάνουν συγκεντρώσεις.  Είναι ένα ακόμα δείγμα της ασυλίας που απολαμβάνουν οι φασίστες με τις πλάτες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Ο Δήμος Ηρακλείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 31 Οκτώβρη, θα πρέπει να απαγορεύσει την σύναξη τν φασιστών στη Λ. Ηρακλείου.

Διαδηλώνουμε ενάντια στις πρόσφατες επιθέσεις φασιστών σε νεολαίους και μαθητές στο Ηράκλειο, στο Μαρούσι και αλλού. Όλοι ξέρουν ότι στις γειτονιές μας δρα η φασιστική συμμορία της PROPATRIA, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, η οποία, επιτέθηκε σε αντιφασίστες και μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσιού και πιο πριν σε φοιτητή στο Ηράκλειο και σε αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία Ηρακλείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε τους φασίστες να ξανασηκώσουν κεφάλι. Η κυβέρνηση της ΝΔ «ρίχνει νερό στο μύλο» των φασιστών υιοθετώντας την εθνικιστική και ρατσιστική τους ατζέντα την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει την οργή της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στην ακρίβεια, τα σκάνδαλα, τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο και την καταστολή στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές.

Η νίκη της φασίστριας Μελόνι στην Ιταλία, η πρώτη φασίστρια πρωθυπουργός από το τέλος του Β ΠΠ, δίνει «αέρα στα πανιά» των φασιστών ενώ ο Μητσοτάκης και η ΕΕ συνεργάζονται μαζί της νομιμοποιώντας τους φασίστες στην ιταλική κυβέρνηση.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Στο δρόμο. Έτσι καταφέραμε να βάλουμε φυλακή την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και εκεί θα μείνουν. Έτσι θα τους «κόψουμε τον αέρα» στην προσπάθεια επανασύνταξής τους. Έτσι θα γκρεμίσουμε και τη κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή ενός συστήματος που ξερνάει κρίσεις, πολέμους, φασισμό, ρατσισμό και σεξισμό.

Με τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί. Κάτω η κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ, 7.00 μμ, στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU