Ηράκλειο Αττικής: Η συγκέντρωση της «Κόκκινης Ρωγμής»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής η παρουσίαση των θέσεων και του ψηφοδελτίου της «Κόκκινης Ρωγμής-Άγωνας-Ρήξη-Ανατροπή στο Ηράκλειο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κατοίκων του Ηρακλείου συμμετέχοντας στη συζήτηση, δίνοντας ώθηση για τη συνέχεια ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Στο τέλος υπήρξε και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τις ανάγκες του αγώνα και των δράσεων του σχήματος.

«Οι ανάγκες και οι γειτονιές μας πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα μας»

Όλοι οι ομιλητές κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει στις επικείμενες εκλογές την Κόκκινη Ρωγμή, τονίζοντας ότι η μάχη δεν τελειώνει εκεί αλλά συνεχίζεται από κοινού με τους κατοίκους του Ηρακλείου και τους εργαζόμενους στους αγώνες για μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας κόντρα στα συμφέροντα των λίγων. Τη συζήτηση συντόνισε η Δήμητρα Λιναρδάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, η οποία κάλεσε τον κόσμο στην γενική απεργία για το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, στη δίκη του Γ. Ράγκου και της Ά. Αδαμίδη και άλλων αγωνιστών, καθώς και στο εφετείο του καταδικασμένου φασίστα για την επίθεση στην ΚΕΕΡΦΑ Μ. Παπαδιονυσίου.
Τη συζήτηση άνοιξε ο Γιώργος Ραγκός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με ειδική αναφορά στην κλιματική κρίση και τις ευθύνες των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου γι’ αυτή, όπως και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Αναφορά έγινε στο νόμο Βορίδη και δόθηκε σημασία στο γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές δεν παρεκλίνουν από τις κεντρικές κυβερνητικές κατευθύνσεις. Ο Γ. Ράγκος παρουσίασε, τέλος, την πρόταση της Κόκκινη Ρωγμής απέναντι σε όλα αυτά και ανέδειξε τη δυνατότητα των αγώνων να νικούν αναφέροντας παραδείγματα τοπικών κινητοποιήσεων.

«Λεφτά για τις ανάγκες του λαού και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς»
Ο Βαγγέλης Μαυριδόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, περιέγραψε την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα λαικα στρώματα με ειδική αναφορά γύρω από τον πόλεμο, τονίζοντας πως δίνονται τεράστια ποσά χρημάτων στους πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι στις ανάγκες του λαού. Μίλησε για τη σήμασια των αγώνων για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και την αναγνώρισή αυτών ως σύνεχεια της κεντρικής αντιλαικής πολιτικής που ακολουθείται. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βάσω Καραϊνδρου μίλησε για το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα εμμένοντας στην άνοδο του φασισμού και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Ο Δημήτρης Τσεκούρας, κλείνοντας τον κύκλο τοποθετήσεων από την πλευρά των κεντρικών ομιλητών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ηρακλείου (πάρκο Φιξ, τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία, μεταφορά καζίνου της Πάρνηθας) αναδεικνύοντας τις θέσεις της Κόκκινης Ρωγμής για αυτά. Στάθηκε στην υποστελέχωση και την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων, στην επίθεση προς την δημόσια παιδεία και στην υποβάθμιση των δομών του δήμου. Τέλος, ανέδειξε τις εύθυνες των κυβερνήσεων για τα παραπάνω προβλήματα με την επιλογή της ενίσχυσης των μεγαλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των αναγκών του λαού, ασκώντας έντονη κριτική στη στάση συναίνεσης των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων για αυτές τις πολιτικές επιλογές Δήμων, Περιφέρειας και κυβέρνησης.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις/παρεμβάσεις αγωνιστών/στριών και συντρόφων/σσων. Χαιρετισμό απεύθυνε και η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στον βόρειο Τομέα Φωτεινή Θανάσουλα που κάλεσε τον λαό του Ηρακλείου να παλέψει για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, κόντρα σε διαχειριστικές λογικές και να στηρίξει στο δήμο το ψηφοδέλτιο της Κόκκινης Ρωγμής και στην περιφέρεια το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής  στην Αττική.

Η υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Άννα Αδαμίδη μίλησε για τον αγώνα ενάντια στην απόλυση της από κατάστημα της αλυσίδας «Βενέτης» αλλά και τους αγώνες του εργατικού κινήματος για την προάσπιση του 8ωρου. Με τη σειρά της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και υγειονομικός Μαρία Ντάσιου αναφέρθηκε στον κίνδυνο κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου και στην ανάγκη ενίσχυσης των δημοτικών ιατρείων αλλά και του ΕΣΥ συνολικά. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δήμας τόνισε τη σημασία να μεταφέρονται οι αγώνες του κόσμου στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και η Κόκκινη Ρωγμή να ενημερώνει τον λαό της περιοχής για όσα συζητούνται. Τις παρεμβάσεις έκλεισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κουτρομάνος και Νεκτάριος Χαϊντάρ. Ο πρώτος μίλησε για τους αγώνες που πρέπει να ενισχυθούν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ενώ ο τελευταίος κάλεσε σε αντιφασιστική επαγρύπνση ενόψει της 1ης Νοεμβρίου και του ευρωπαϊκού φασιστικούς καλέσματος.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU